Kore Savaşı'nın 60. yıl dönümü

Genelkurmay Başkanlığı, Kore Savaşı'nın 60'ıncı yıl dönümü anısına TCG Gelibolu ile Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerine ait Roks Choi Young destroyeri arasında 2 Ocak'ta Aden Körfezi'nde çeşitli manevra ve muhabere eğitimleri icra edildiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, Kore Savaşı'nın 60. yıl dönümü anısına TCG Gelibolu ile Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerine ait Roks Choi Young destroyeri arasında 2 Ocak'ta Aden Körfezi'nde çeşitli manevra ve muhabere eğitimleri icra edildiğini bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye-Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi maksadıyla, TCG Gelibolu ile Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerine ait Roks Choi Young destroyeri arasında 2 Ocak'ta Aden Körfezi'nde çeşitli manevra ve muhabere eğitimleri icra edildi. 

Kore Savaşı'nın 60. yıl dönümü anısına Roks Choi Young destroyeri komutanı ve beraberindeki heyet tarafından TCG Gelibolu'ya bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında, deniz haydutlarıyla mücadele harekatı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir