Korkutan yangın kontrol altına alındı

Kimyasal madde üreten fabrikada çıkan yangın İstanbul İtfaiyesi'nin de desteği ile kontrol altına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli'nin Darıca ilçesinde kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikanın deposunda yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, Polat Kimya Sanayi A.Ş'ye ait kimyasal madde üretimi yapan fabrikanın deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle fabrika kısa sürede boşaltılarak itfaiyeye haber verildi. Fabrika çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, yangının büyüme ihtimali ve patlama riskine karşı çevrede fabrikalar da polis ekiplerince boşaltıldı.

İstanbul'dan destek

Yangının söndürülme çalışmalarına İstanbul İtfaiyesi de destek ekip gönderdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yangına ilk olarak fabrika işçileri ve çevre itfaiye birliklerinin müdahale ettiği belirtilerek, parlamaların yangının büyümesine neden olması dolayısıyla İstanbul İtfaiyesi'nden de yardım istendiği kaydedildi.

Açıklamada, "Ahtapot" olarak adlandırılan hortum aracı, "Koca Yusuf" ve 11 müdahale söndürme aracıyla 29 personelin bölgeye sevk edildiği ifade edilerek, Hamidiye A.Ş'den de su tankerlerinin yola çıktığı ve olay yerine ulaşan İstanbul İtfaiye ekiplerinin yangına köpükle müdahale ettiği bildirildi.

"Çevreye sıçramasından endişeliyiz"

Yangının fabrikada çok fazla miktarda solvent maddesinin olmasından kaynaklı olarak büyük risk taşıdığını belirten Kocaeli Valisi Ercan Topaca, söndürme çalışmalarının devam ettiğini, havadan bir helikopter, karadan 130 itfaiye görevlisi ve 50 itfaiye aracıyla müdahalelerin sürdüğünü bildirdi.  Çalışmalar hakkında Darıca Kaymakamı Osman Ateş ve itfaiye görevlilerinden bilgi alan Topaca, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bir vali yardımcısının başkanlığında yangını söndürme çalışmalarıyla ilgili bir kriz merkezi oluşturduklarını söyledi. Yangın dolayısıyla bir işçi ile bir itfaiye erinin hafif yaralandığını ifade eden Topaca, şöyle devam etti:"Tüm gayretimiz yangın çıkan alanı kontrol altında tutup, yangını söndürmek. Yangın çıkan tankın hemen yakınında diğer tanklar var. Oralara sıçramaması için çalışmalar sürüyor. Bunlar mikro selüloz yüklü ve daha tehlikeli kimyasal dolu tanklar var. Oralara gitmemesi için arkadaşlarımızın çalışmaları sürüyor. Arkadaşlarımızdan aldığım bilgiye göre yangın kontrol altında gibi gözüküyor. Ama kimyasal anında parlayıp genişleyebiliyor. O genişlemeyi engellemek için her türlü tedbiri alıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir