KOSGEB kredileri sistem kilitledi

KOSGEB tarafından sübvanse edilen ve küçük ve orta ölçekli işletmelere kullandırılacak kredi KOSGEB!'in sistemlerini kilitledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - KOSGEB, istihdamı desteklemek amacıyla mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik olarak 18 banka ile bir protokol yaptı. Miktarı 30 ila 90 bin TL arasındaki kredinin faiz masraflarının yüzde 75'i KOSGEB tarafından karşılanıyor.

Sözkonusu krediden faydalanmak üzere başvuran işletmecilerin başvuruları bankalar tarafından salı gününden itibaren KOSGEB sistemine girilmeye çalışıldı. Ancak yoğun girişler nedeniyle KOSGEB sistemi kilitlendi ve pek çok banka, müşterisinden aldığı başvuruyu KOSGEB'e iletemedi. KOSGEB bu sunucu bilgiysarların kilitlenmesi sorunu nedeniyle 24 Kasım Çarşamba günü sistemini kapatarak bakıma aldı ve sorunu gidermeye çalıştı.

Sorun kısmen giderilse de pek çok banka şubesi ellerindeki başvurunun ancak yüzde 20'sini KOSGEB'e iletebildi. Bununla birlikte 24 Kasım Çarşamba günü sisteme girilen müşteriler sistemde yedek listede gözüküyor. Yani kayıtların resmi olarak başlamasının ikinci gününde ayrılmış olan kaynak tükenmiş görünüyor. Yedek durumuna düşmüş müşteriler için yeni kaynak aktarılması ve bu başvuruların da KOSGEB'in sübvanse ettiği kredilerden yararlanması bekleniyor.