Kos'taki Türkler tahliye ediliyor

Bu sabah meydana gelen depremden sonra deniz ulaşımına kapatılan Kos Adası'ndaki Türkler tahliye ediliyor. İlk etapta 205 Türk, Bodruma ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Denizi'nde meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde Kos Adası'ndaki birçok yapı hasar gördü. Biri Türk iki kişi de hayatını kaybetti.

Deprem sonrası deniz ulaşımına kapatılan Ada'dan Türkler tahliye ediliyor.

Ege Denizi'nde meydana gelen deprem nedeniyle Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda mahsur kalan 205 Türk vatandaşını taşıyan feribot Bodrum'a geldi.

İstanköy Limanı'ndan 205 kişiyi alan "Asım Kaptan" adlı feribot, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki limana yanaştı. Feribottan önce yaralılar indirildi. Yaralılara, iskelede hazır bekletilen UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. Sedyelerle feribottan indirilen yaralılar, ambulanslarla Bodrum'daki hastanelere kaldırıldı.

Yunanistan'ın İstanköy Adası'ndan tahliye edilenleri taşıyan feribota eşlik eden Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG26 isimli bot da limana geldi. Adadaki liman ve gümrük kapısının hasar görmesi nedeniyle rıhtımdan gerçekleşen ilk seferin ardından diğer Türk vatandaşları için ek seferler düzenlenecek.

Bu arada hayatını kaybeden Türk turistin adının ise Sinan Kurtoğlu olduğu belirlendi.

Kos Adası'ndan bir görüntü