KPSS soruşturması bugün de devam ediyor

Savcı Sakınan, YÖK ve ÖSYM Başkanlarıyla görüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- KPSS iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'ın ÖSYM'nin Bilkent'teki binasında dün başladığı inceleme, bugün de polis ekiplerince sürdürülüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları, sabah saatlerinde ÖSYM'nin binasına geldi.

Polis memurlarının Cumhuriyet Savcısı Sakınan'dan aldıkları talimatla incelemeye dün kaldıkları yerden başladıkları öğrenildi.

ÖSYM'nin binasına giden savcı Sakınan, ilk olarak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'la görüşmüş, ÖSYM'deki görevli bazı kişilerden de sınav sorularının hazırlanması, basımı ve dağıtımıyla ilgili bilgi almıştı.

Savcı Sakınan'ın, YÖK ve ÖSYM Başkanlarıyla görüşeceği belitildi.

Savcı Sakınan YÖK'te

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS iddialarına ilişkin ÖSYM'de yürütülen aramalar sürerken YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile görüşmek için YÖK'e gitti.

Ünal Yarımağan'ın, Özcan ile görüşmesinin, Özcan'ın daveti üzerine gerçekleştiği belirtildi. YÖK'e gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yarımağan, "YÖK Başkanı çağırdı, ben de geldim" dedi.

Bu arada KPSS iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak ile odasında bir saate yakın görüşme yaptığı öğrenildi.

Savcı Sakınan, Yarımağan'ın YÖK'e geldiği sırada binadan ayrıldı.

Öte yandan ÖSYM'deki incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

Yarımağan-Özcan görüştü

Yarımağan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile görüştü.

Prof. Dr. Özcan'ın makamında gerçekleşen görüşme, yaklaşık 15 dakika sürdü. Prof. Dr. Yarımağan görüşmenin ardından ÖSYM binasına geçti.

Bu arada, KPSS iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan da ÖSYM'ye geldi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir