Kremlin'den yeni açıklama: Putin 'soykırım' tanımı yapmadı

Türkiye'nin Rusya'ya 'soykırım' konusundaki tepkisi karşılık buldu. Rus liderin sözcüsü Dmitriy Peskov, "Putin 1915 olayları hakkında soykırım tanımı yapmadı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya lideri Vladimir Putin adresinde “soykırım” ifadesi yüzünden yeni eleştiriler yöneltmesi üzerine Moskova’da basına açıklama yapan Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov, “Türkiye ile ilişkilerimizin sekteye uğramadan planlandığı gibi gelişmeye devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından yapılan son açıklamaların geride kalan güncel konular yanı sıra Başkan Putin’e aktarıldığını belirten Peskov, “Türkiye ile ilişkilerimizin sekteye uğramadan çok yönlü partnerlik şeklinde devam edeceğine inanıyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi Türkiye ile işbirliği bizim açımızdan çok önemli. Beklentimiz bunun ileride de böyle devam etmesidir. Birlikte başlattığımız bir dizi önemli projeler bizi bekliyor. Yapacağımız daha çok işler var” ifadesini kullandı.

Açıklamanın sonunda Rusya lideri Putin’in 24 Nisan Erivan konuşmasında “soykırım” ifadesini konuyla bağlantılı olarak kullanmadığını da söyleyen Peskov, “Başkan Putin’in ağzından Erivan’da soykırım ifadesi tek bir sefer çıktı. O da BM tarafından zamanında kabul edilen soykırım bildirgesiyle ilgili. Onun dışında Putin 1915 olayları hakkında soykırım tanımı yapmadı” dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir