Krizin bittiğini piyasalar söyleyecek

Ford Otosan GM Yardımcısı Menkü'ye göre ekonomide çarklar dönmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı ve İnönü Fabrika Müdürü Mustafa Menkü, krizin bittiğini sadece kendisinin söylemesinin yeterli olmayacağını belirterek, "Krizin bittiğini piyasalar söyleyecektir. Biz olumlu söylemlerimizle desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

Menkü, Vali Mehmet Kılıçlar'ı ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ford Otosan Gölcük Fabrikası'nın kapasitesinin 350 bin araç olduğunu belirterek, söz konusu fabrikanın kapasitesini maksimum oranda kullanmayı hedeflediklerini kaydetti.

Menkü, şöyle konuştu:

"Üretimimizin büyük bir kısmı yurt dışına ihraç ediliyor. Ürettiğimiz ürünlerin yaklaşık yüzde 70'ini ihraç ettiğimiz bir ortamda da global ekonomiye bağlıyız. Biliyorsunuz ki dün global ekonomi kötüydü, bugün iyileşmeye çalışıyor. Buna bağlı olarak ekonomik gelişmelerde de farklı yorumlar oluyor. Bu ekonomideki gidişatın yükselen trend olduğunu, ancak bunun W hareketi çizip, tekrar inip ve yükseleceği söyleniyor. Başka bir yorumda bunun tamamen yukarı gideceğini söylüyor. ABD ekonomisi bile bunun artık yükselerek gideceğini W etkisi olmayacağına inanıyor. Fakat Avrupa'da özellikle Almanya'nın ve Fransa'nın almış olduğu ekonomik tedbirlerden dolayı Euro'da bir dalgalanma oldu, ancak bu da çözülecektir. İhracata dayalı bir üretim programımız olduğu için global gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz."

Türk ekonomisinde çarkların dönmeye başladığını belirten Menkü, sözlerine şöyle devam etti:

"Krizin bittiğinin söylenmesi yeterli olmayacaktır. Piyasalardaki gelişmeler bunu gösterecektir. Elbette bu çarkların daha iyi ve hızlı dönmesini isteriz. İlerisi daha iyi olacak. Eskişehir'de kriz döneminde de geçen yıl yatırım yaptık şu anda modernizasyon yatırımları var. Yani yeni bir araç, yeni bir istihdam yaratacak ilave bir büyümemiz yok. Her zaman için eskiyen tesisimiz makine ve teçhizatımızın modernizasyonuna devam edeceğiz. Öncelikle işçi sağlığı ve iş güvenliği, çevre, kalite ve verimlilik yatırımlarımız devam edecektir. Bunlar da önemli bir yatırımlardır. Mevcut istihdamı tutarak daha kaliteli ve verimli hale gelmeyi hedefliyoruz."

Menkü, Vali Kılıçlar ile sosyal sorumluluk projeleri üzerine bir görüşme yaptıklarını bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir