Küresel iyimserlik kuvvetlendi

Öğleden sonra ABD özel sektör istihdam raporu takip edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Mısır'la ilgili risk algılamalarının zayıflamasıyla birlikte küresel piyasada toparlanma eğilimi yaşanıyor. İMKB'de de yurtdışı piyasalardaki alıcılı seyir ve alternatif piyasadaki gevşemenin olumlu etkisi devam ediyor.

Hafta başı dış piyasalara eşlik ederek yönünü yukarı çeviren İMKB'de pozitif görünüm sürüyor. Dış piyasaların yanı sıra içerde dolar kuru ve faizlerindeki gevşeme de İMKB'deki yükselişe destek veriyor.

Ulusal-100, alıcılı açılış sonrası 65.781 puana kadar çıktı. Günün ilk seansı 861 puan ve yüzde 1.33 değer artışla 65.684 seviyesinden tamamlanırken, 1 milyar 613 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Uluslararası piyasada euro, dolar karşısında 2,5 ayın zirvesine geldi. 1.38'in üzerinde işlem gören Euro/Dolar, içerde dolar kurunun da geri çekilmesini sağladı. Pariteye bağlı olarak Dolar/TL'de de aşağı yönlü eğilim hakim. Şu sıra bankalararası piyasada Dolar'da en iyi alış/satış 1.5740/1.5775 TL; Euro'da en iyi alış/satış 2.1770/2.1819 TL düzeyindeler. Serbest piyasada ise dolar 1.5755, euro 2.1785 liradan satılıyor.

Tahvil-bono piyasasında da faizlerin yönü aşağı döndü. Dün spot kapanışını yüzde 8.12'den yapan 7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz bugün yüzde 8.06 seviyesine gerilemiş durumda.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir