Küresel piyasada pozitif eğilim etkili

İMKB Ulusal-100 Endeks, açılışını 617 puan artışla 65.347 puandan gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada yeni hafta dış piyasalardaki iyimser havanın da desteğiyle pozitif eğilimle başladı.

Mübarek'in istifasıyla Mısır'a yönelik yaşanan tedirginlik ortadan kalktı. ABD piyasasında yükseliş eğiliminin devam etmesi ve Japonya'da beklentilerden iyi gelen büyüme datası küresel piyasada olumlu havayı pekiştiriyor.

Geçtiğimiz haftayı 308 puan artıda tamamlayan İMKB Ulusal-100 Endeks, açılışını 617 puan artışla 65.347 puandan gerçekleştirdi.

Bugün yurtiçi ve yurtdışı tarafında önemli bir veri bulunmasa da haftanın geri kalan bölümünde yoğun veri akışı yaşanacak.

Yurtiçinde bugün 2010 yılsonu vergi dairesine sunulan mali tabloları için son gün. Bu nedenle bilançolar yakından izlenmeye devam edilecek.

Öte yandan Merkez Bankası'nın yarınki faiz toplantısı da yine yurtiçi piyasanın takibinde olacak. Merkez Bankası'nın munzam karşılıkları 100 baz puan artıracağını düşünenler olduğu gibi, karşılıklarda bir değişiklik olmayacağını öngörenler de var.

Cuma günü spot kapanışını yüzde 8.45 bileşik seviyesinden yapan 7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvil şu sıra yüzde 8.33 seviyelerinde işlem görüyor. Gösterge faizin gün içindeki yüzde 8,25 - 8,45 bileşik aralığında hareket etmesi bekleniyor.

Geçen hafta döviz girişiyle 1.59'un altına sarkan Dolar/TL'de ise yeni hafta gevşeme eğiliminin devamıyla başladı. Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5780/1.5810 TL düzeyinde. Euro ise 2.1386/2.1427 TL'den işlem görüyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir