Küresel satış baskısı hakim

Endeks açılışını 373 puan eksiyle 58.972 puandan gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB yeni haftaya düşüşle başladı. Endeks açılışını 373 puan eksiyle 58.972 puandan gerçekleştirdi.  Şu ana kadar en düşük 58.811 puanı gören Bileşik Endeks saat 10:00 itibariyle 59.034 (-311) puanda yer alıyor.

Küresel piyasalarda satış baskısı yeniden kendini gösterdi. Fed Başkanı Bernanke her ne kadar, “gerektiği takdirde tüm müdahaleleri yapmaya hazır olduklarını” belirtse de somut bir söylem yada adım gelmemesi piyasaları tatmin etmiyor.

Bu arada Japonya Merkez Bankası (BOJ), yenin değerindeki artışı durdurmak için beklenildiği üzere para politikasını gevşetme yoluna gitti.

Piyasalarda ise daha çok makro verilere bağlı volatil görünüm hakim. Dün ABD’de Fed üretim aktivite endeksi ve kişisel gelir verileri beklentilerin altında, kişisel harcamalar ise biraz üzerinde geldi.

Veriler açısından yoğun bir haftaya daha giriliyor. Bugün yurtiçi tarafından temmuz ayı dış ticaret verisi önem kazanırken, yurtdışı tarafında ABD’den C.Shiller Konut fiyat endeksi, ağustos ayı Chicago PMI endeksi ve Tüketici Güven endeksi piyasaların takibinde olacak.

Öte yandan uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.2630, Dolar/Yen 84.25 seviyesinde işlem görüyor. Interbank Dolar/TL’de en iyi alış/satış 1.5265/1.5280 düzeyinde. Geçen hafta yüzde 8.12 seviyesinden kapanan gösterge faizse yüzde 8.14 bileşik seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir