Kürt güçleri, Tel Abyad'ı ele geçirdi

YPG ve muhalif gruplar, Türkiye sınırındaki Suriye'nin Tel Abyad ilçesine doğudan girdi. Suriyeli Kürtlerin öncülüğündeki kuvvetler, çatışma olmadan şehrin tamamını ele geçirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kürt güçleri ve muhalifler, Türkiye sınırındaki Tel Abyad'ı, IŞİD'den ele geçirdiklerini söylerken, ABD öncülüğündeki hava saldırılarının yardımlarıyla örgütü cepheden uzaklaştırdı.

Suriyeli Kürtlerin silahlı kanadı YPG ve diğer küçük Suriyeli gruplar tarafından Tel Abyad'ın ele geçirilmesi, IŞİD'e katılacak yabancı savaşçılar için önemli bir kanalın kapanması ve Suriye-Türkiye sınırının 400 kilometresinin Suriyeli Kürtlerin eline geçmesi anlamına geliyor.

Bu ilerleme, iyi organize olmuş YPG'yi, IŞİD'in kalesi olan Rakka'ya yaklaştırırken, aynı zamanda kendi Kürt azınlığı içerisinde ayrılıkçı duyguları yeniden ateşleme ihtimalinden dolayı Türkiye'yi de endişelendirdi.
              
YPG sözcüsü Redur Xelil, Reuters'e verdiği röportajda Tel Abyad'ın "tamamen kontrol altında" olduğunu belirtti. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemleme Örgütü ise şehrin "çoğunluğunun" YPG kontrolü altında olduğunu ve az sayıda İslam Devleti savaşçısının kaldığını belirtti. Xelil, "Çoğu Türkiye'ye gitti" dedi.

sdfsdf.jpg