Kütahya'da 4,8'lik deprem

Depremin ardından okullar tahliye edildi, eğitime bir gün ara verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesinde, 4,8 büyüklüğünde orta şiddetli deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 13.10'da, merkez üssü Simav ilçe merkezine 28 kilometre uzaklığındaki İnlice köyünde 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
 
Deprem, Kütahya il merkezi, Hisarcık, Emet, Tavşanlı, Gediz, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinde de hissedildi.
 
Simav'da okulların tahliye edilmeye başlandığı, can ve mal kaybının olup olmadığını belirlemek için Kaymakamlık koordinesinde çalışma yürütüldüğü öğrenildi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise internet sitesinde, Simav'da saat 13.10'da 4,7, 13.11'de ise 4,6 büyüklüğünde depremler kaydedildiğini duyurdu.
 
Eğitime bir gün ara verildi
Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçede art arda meydana gelen 4,8 ve 4,7 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle yıkılan veya hasar gören bina olmadığını belirterek, "Okullarda eğitim öğretime bugün ara verilmesini kararlaştırdık" dedi.
Ünal, yaptığı açıklamada, saat 13.10'da 4,8, 13.11'de ise 4,7 büyüklüğünde iki deprem kaydedildiğini hatırlattı.
Bunların orta şiddette sayılan olağanüstü depremler olduğunu belirten Ünal, şöyle devam etti:
"Hemen tespitleri yaptırdık. Yıkılan, hasar gören binamız yok. Hastanede yoğunlaşma yok. Sadece ufak tefek şeker ve tansiyon yükselmesinden dolayı birkaç kişi müracaat etti. Okullarımızda bir sorun yok. Simav'daki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bugün ara verilmesini kararlaştırdık."
 
Türk Kızılayı 3 kişilik ekip gönderiyor
Ünal, çevre il ve ilçelerde depremlerin daha fazla hissedildiğini, Simav'a komşu Şaphane ve Pazarlar ilçelerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını dile getirdi.
İlçede hayatın normal akışında sürdüğünü ve kendilerinin de depremle yaşamaya devam edeceğini kaydeden Ünal, şunları söyledi:
"Bu sarsıntılarla Simav'da depremlerin varlığının sürdüğünü, ilçenin halen sallanabileceğini ve 'ben buradayım' dediğini anlamış oluyoruz. Çevre il ve ilçelerden yardım için bizimle irtibata geçenler oldu. Sağ olsunlar, teşekkür ederiz. Türk Kızılayı depremleri araştırmak 3 temsilci gönderiyor. Onlara da yardımcı olacağız. Halkımıza geçmiş olsun."
Geçen yıl 19 Mayıs'ta meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde binası orta derecede hasar görüp güçlendirme yapmadan kullanmaya çalışanları binalardan çıkarmaya çalışmamızdaki amaç, onların can ve mal güvenliğini sağlamaktır. İnşallah orta hasarlı binalardan çıkmak istemeyen, buna karşı duran ve yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemelerde dava açan vatandaşlarımız, bu depremlerden sonra kararlarını yeniden gözden geçirir."
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir