'Kütahya'da 10'uncu salon değişti'

Meral Akşener, gittiği yerlerde salon sahiplerinin endişeleri nedeniyle sözleşmeleri iptal ettiğini bu nedenle Kütahya programı için 10 salon değiştirildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meral Akşener, Eskişehir'de Odunpazarı Kent Konseyi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Milli İrade'nin Dünü Bugünü Yarını' konulu söyleşiye katıldı. 

Akşener burada yaptığı konuşmada, gittiği yerlerde ya elektrikler kesilerek ya afişler yırtılarak kendisine engel olunduğunu ifade ederek, "Kütahya'da 10'uncu salon değişti, bakalım sabaha kadar ne değişecek?" dedi.

Akşener, "Şimdi biz buna niye hayır diyoruz? Yıl 2002 hatırlayın, 2002 iktidar değişti. O günlerde partili cumhurbaşkanlığına dair değişiklik yapılmış olsa idi ne olacaktı? 2003'de Irak'a Amerika'nın yaptığı müdahaleyi tek kişi hadi bakalım Türk Ordusu oraya git diyecekti. Ve biz o kirli savaşın içinde olacaktık.

Gözünüzün önünde canlandırın. Yıl 2010. Hatırlayın 2010 Anayasa değişikliği yapıldı. Terör örgütünün başı denilen ve FETÖ terör örgütünün başı olan ama o zamanlar çok muhterem hoca efendi diye bizzat bugün bizi yönetenlerin itibar ettiği, iltifat ettiği o zat ne demişti? 2010 referandumunda mezarlarından insanları kaldırıp getirin demişti.

O, 2010 referandumuna giden anayasa değişikliğinin içine bugünkü anayasa değişikliğini de ilave etmiş olsalar idi, ilave edilmiş olsaydı. Ve sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı, partili cumhurbaşkanı ya da başkan olmuş olsaydı. Bakanlar kurulu atanıyor Rıza Sarraf Maliye bakanı, itiraz edebilir misiniz? Hayır, peki niye şaşırıyorsunuz adam bizim dış açığımızı kapattı. Peki adalet bakanı kim? Zekeriya Öz. Milli Savunma Bakanı kim? Bir türlü yakalanamayan Adil Özsüz. Böyle bir Türkiye ile karşı karşıya kalmayacağımızı kim iddia edebilir." diye konuştu.

"Hayır diyenler terörist olarak görülüyor"

Referandumun olağanüstü hal şartlarında yapıldığını belirten Meral Akşener hayır diyenlerin imamlar tarafından kafir, Başbakan tarafından terörist, hain, FETÖ'cü, Cumhurbaşkanı tarafından ise 15 Temmuz'da bomba yağdıranlarla eş düzeyde görüldüğünü söyledi.

"Engellemelerle karşılaşıyoruz"

Meral Akşener gittiği ilerde engellemelerle karşılaştığını da söyleyerek şunları kaydetti:

"Gittiğimiz her yerde ya elektrik kesiliyor, ya bilboardlardaki afişler yırtılıyor, ya da çeşitli engellerle karşılaşıyoruz. Kütahya'da 10'uncu salon değişti, bakalım sabaha kadar ne değişecek. Yani bir şehirde 10 ayrı salonla, 3'ü sözleşmeli, diğerleri karşılıklı söz usulü yapılan bütün sözleşmeler son dakikada sahiplerinin endişesi sebebiyle iptal ediliyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir