Kuveyt Türk, GoldPlus'u halka arz edecek

Kuveyt Türk'ün altın borsa yatırım fonu, 22-23 Temmuz 2010 tarihlerinde talep toplama yoluyla halka arz edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kuveyt Türk, altın borsa yatırım fonu GoldPlus'u halka arz edecek.

Kuveyt Türk'ten yapılan açıklamada, GoldPlus'ın 22-23 Temmuz 2010 tarihlerinde talep toplama yoluyla halka arz edileceği, Kuveyt Türk'ün, fonun kuruluşu tamamlandığında Türkiye'de borsa yatırım fonu kuran ilk katılım bankası olacağı kaydedildi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, katılım bankaları olarak müşterilere ve yatırımcılara yeni ürünler sunmak için çalıştıklarına işaret ederek, borsa yatırım fonu çalışmasında da altınla ilgili sahip oldukları bilgi birikimini de dikkate alarak altına dayalı bir fon ihracına karar verdiklerini belirtti.

Faizsiz esaslarda yeni, farklı yatırım ve hazine ürünlerini de önümüzdeki günlerde piyasaya sunmayı hedeflediklerini ifade eden Uyan, Goldplus ile katılım bankacılığı alanında niş bir alana adım attıklarını, bununla borsa yatırım fonu kuran ilk katılım bankası olacaklarını kaydetti.

Ufuk Uyan, faizsiz bir yatırım enstrümanı olan GlodPlus'a özellikle kurumsal yatırımcıların ilgi göstermesini beklediklerini kaydetti.

Verilen bilgiye göre, halka arzı takiben İMKB'de "GOLDP" kodu ile işlem görecek olan ve yöneticiliğini Bizim Menkul Değerlerin yapacağı altın borsa yatırım fonunun her bir payı yaklaşık 1 gram altını temsil edecek. Fon portföyü, katılım bankası prensiplerine uygun olarak oluşturulacak ve yönetilecek. Borsa yatırım fonunun uluslararası tanınan ve kabul görmüş bir ürün olması nedeniyle altın borsa yatırım fonuna yurt dışı talebin de olması bekleniyor. Fonun net aktif değeri "GOLDPI" kodu ile izlenebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir