Kuyumcuyu 'temel'den soydular

Ordu'da hırsızlar kuyumcu dükkanına temelden girerek bir milyon TL'lik soygun yaptılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 
 
ORDU - Ordu kent merkezinde bir kuyumcu dükkanının bulunduğu binanın temel taşlarını delerek dükkandaki kasaya ulaşan zanlı veya zanlılar, bir milyon lira tutarındaki altını çalarak kaçtı.
Edinleni bilgiye göre, Şarkiye Mahallesi'ndeki bir binanın deposuna giren, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, duvarı kırıp yan binanın kanalizasyonunun yer aldığı alana ulaştı. Buradan Ahmet Karakoç'a ait kuyumcu dükkanının bulunduğu binanın temel taşlarının olduğu bölüme kadar ilerleyen kişi veya kişiler, yaklaşık 2 metre derinliğindeki taş duvarı delerek kuyumcu dükkanındaki kasanın yer aldığı bölümü kazdı ve kasanın kazılan çukura düşmesini sağladı.
Oksijen kaynağıyla kesilen kasada bulunan bir milyon lira değerindeki altınları çalan zanlılar, ardından bitişikteki bir başka kuyumcu dükkanını hedef aldı. Aynı yöntemle bitişikteki iş yerine de ulaşan kişiler, alarm çalması üzerine kullandıkları malzemeleri bırakıp kaçtı.
Sabah fark edilen soygun, güvenlik güçlerine bildirildi. Olay yerine giden polis ekipleri, soygunda kullanılan malzemeleri buldu.
Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, iş yeri sahibi ve yakınlarına olaydan üzüntü duyduğunu bildirdi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir