Lenovo, Türkiye’de pazar payını yüzde 8’e çıkardı

Şirket, özelikle dizüstü bilgisayarda hızlı büyüdü, 90 binden fazla diz üstü bilgisayar sattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lenovo Türkiye Genel Müdürü Faik Burhanoğlu, Lenovo'nun Türkiye'de 2010 yılının son çeyreğinde, toplam PC pazarında yüzde 8'lik pazar payına ulaşarak 4. sıraya, dizüstü bilgisayarlarda ise yüzde 10,1'lik pazar payı ile 3. sıraya yerleştiğini belirterek, Türkiye'de geçen yıl tarihi bir rekor kırdıklarını ve 100 bin adetin üzerinde bilgisayar sattıklarını, bunların 90 binini diz üstü bilgisayarların oluşturduğunu bildirdi.

Türkiye'nin gelişmekte olan pazarlar arasında yer aldığını ifade eden Burhanoğlu, gelişmekte olan pazarlarda toplam pazarın yüzde 10,8 büyüdüğünü anlattı.

Lenovo'nun Türkiye'de 2010 yılının son çeyreğinde, toplam PC pazarında yüzde 8'lik pazar payına ulaşarak, 4. sıraya yerleştiğini, bu oran ile Lenovo'nun, önceki yıla göre yüzde 62,1 büyüme kaydettiğini belirten Faik Burhanoğlu, dizüstü bilgisayarlarda ise Lenovo'nun, son çeyrekte elde ettiği yüzde 10,1'lik pazar payı ile 3. sıraya yerleştiğini, böylece, dizüstü PC segmentinde önceki yıla göre yüzde 62,5'lik büyüme rakamına ulaştığını anlattı.

Genel Müdür Faik Burhanoğlu, bu kategoride, bir numaraya yükselmenin büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, "En son yapılan sıralama, Lenovo'nun en iyi şekilde tasarlanmış kişisel bilgisayarları, dünya standartlarında müşteri hizmetleri ve desteğinin yanı sıra ürünlerini piyasaya sunma yeteneğini gösteriyor. Ayrıca şu anda ticari dizüstü bilgisayar satışlarında dünya ikincisiyiz" dedi.

Yeni ürünlerde iddialı

Faik Burhanoğlu, Türkiye'deki pazarın yaklaşık yüzde 25'inin kurumsal ve yüzde 75'inin tüketici pazarı olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

''Dünyanın geneline bakıldığında bu kadar tüketici pazarının büyük olduğu ikinci ülke yok. 2015 yılında yüzde 80 tüketici, yüzde 20 ticari pazar olacak. Toplam KOBİ pazarında yüzde 26'lık pay ile pazar lideriyiz.

KOBİ'lerdeki profesyoneller, iş hedeflerini gerçekleştirirken özel yaşamlarını da aksatmayacakları esneklikte bilgisayarlar talep ediyor; performans ile uyumlu tasarımlara önem veriyorlar. Yeni ThinkPad Edge ürün serisi, kullanıcılara, dizüstü bilgisayarının özel tasarımıyla birleşmiş yüksek performansı, hem şık hem de ThinkPad kalitesinde sunuyor.''

Toplantıda Lenovo Ürün Müdürü İlhan Aydın da, Lenovo'nun ThinkPad Edge ürün serisini, yeni Thinkpad ve IdeaPad ürünlerini ve Microsoft'la Lenovo'ya özel olarak geliştirilen Windows 7 Lenovo Enhanced Experience 2.0 teknolojisini tanıttı.

Bu konularda ilginizi çekebilir