Liderlerin bayram mesajları

Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan ve siyasi parti liderleri bayram mesajı yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Ramazan bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, birer kutlama mesajı yayımladılar.

Cumhurbaşkanı Gül

Bütün vatandaşların bayramını ayrı ayrı tebrik ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında şunları kaydetti: "Birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan bayramlar, kaynaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı, kardeşliğin canlandığı, sevinç ve kederlerin paylaşıldığı günlerdir. Bayramlarda dargınlıklar, küskünlükler unutulup, tartışmalar, kavgalar, kısacası bütün olumsuzluklar bir tarafa bırakılırken, tüm toplum katmanlarında sıcak bir sevgi ve saygı ortamı oluşmaktadır. Bayram günlerinin ve birbirimizin kıymetini iyi bilelim. Bu günleri, olumsuzlukları sonlandırmak için bir fırsata çevirelim."

TBMM Başkanı Şahin

Millet olarak, toplumsal dayanışmanın ön plana çıktığı Ramazan ayını geride bırakırken; sevginin ve hoşgörünün ifadesi olan Ramazan Bayramını karşılamanın mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin,  mesajında şunları kaydetti: "Yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızın, KKTC'deki soydaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Ramazan Bayramının, şiddetin ve çatışma kültürünün yoğun olarak yaşandığı günümüzde evrensel barışa, dostluğa ve huzura katkı sağlamasını diliyorum."

Başbakan Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise yayımladığı mesajında, bu bayram sevincini gönülleri buruk olarak yaşadıklarını belirterek, hain terör saldırıları ve Pakistan'da yaşanan felakete dikkati çekti. Erdoğan mesajında şunları söyledi:

"İnanıyorum ki sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın, bu duygu birliğinin en güçlü şekilde ortaya çıktığı böyle zamanları mutlaka çoğaltacak, bayram iklimini her günümüze taşıyacağız."

Erdoğan mesajında, vatandaşlardan trafikte dikkatli olmalarını, kendilerini ve sevenlerini üzecek davranışlardan kaçınmalarını da özellikle rica ettiğini belirtti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bayramların dürüstlüktür, kul hakkına el uzatmamak, yetim hakkı yememek" olduğunu bildirdi.

Kılıçdaroğlu, yayımladığı bayram mesajında, Türk milletinin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladığını belirtti.

Açıklamasında, "Bayramlar dostluktur, dayanışmadır, paylaşmadır, yardımlaşmadır, birliktir, kardeşliktir" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bayramlar dürüstlüktür, kul hakkına el uzatmamak, yetim hakkı yememektir. Üzülerek belirtmek istiyorum ki, günümüzde bu değerler siyasi ve bireysel çıkar hesaplarına alet edilmektedir. Bu nedenle, hukukun siyasallaştırılamadığı, renk, dil, din, inanç ve cinsiyet ayrımı gütmeden herkesin sevgiyle kucaklaştığı, kul hakkı yiyenlerden hesap sorulduğu, kutsal değerlerimizin, siyasi ve bireysel çıkarlar hesabıyla istismar edilmediği bayramlarda buluşmak dileğiyle, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk ve hayırsıza hayır dileklerimle sevgilerimi saygılarımı sunuyorum..."

MHP Lideri Bahçeli

Devlet Bahçeli de Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bolluk ve bereket pınarlarının coşkulu bir şekilde aktığı, manevi hazzın, milleti sarıp sarmaladığı, aynı zamanda yardımlaşmanın ve dayanışmanın eşsiz lezzetine varıldığı bir mübarek Ramazan ayını daha ibadetlerle geçirmenin huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

Devlet Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:

"Tutulan oruçlar, açılan eller ve dua eden dillerle Yüce Allah'ın rızasını kazanmaya çalıştığımız kutlu bir dönemin arkasından bayrama kavuşmuş bulunmaktayız. Şimdi sıra küslerin barışacağı, dargınların kucaklaşacağı, şefkat ve merhametin her taraftan fışkıracağı bir ana gelmiştir. Geride kalan bir aylık manevi arınmadan sonra ulaştığımız bayramda dostlukların daha da kuvvetlenmesine iftiharla şahit olup tanışmanın, paylaşmanın heyecanını hep birlikte yaşayacağımızdan asla şüphe duymuyorum."