Limak, gıda işinde büyüyor

Limak Holding'in Adana'da bulunan meyve suyu şirketi Limkon'un yıllık cirosu 40 milyon liradan fazla.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Limak Holding bünyesindeki Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Limkon Meyve Suyu Konsantre tesisinin yıllık cirosu 40 milyon lirayı aştı.

Tesis üretim Müdürü Şükrü Yılmaz, yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 milyon avro yatırımla hayata geçirdikleri tesisin, son 12 yıldır meyve suyu sektörüne yapılan en büyük yatırım olma özelliği taşıdığını belirterek, her geçen gün büyümeye devam ettiklerini ifade etti.

Yılmaz, üretimlerinin yüzde 70'ini Yeni Zelanda'dan Amerika ve Kanada'ya kadar geniş bir pazar yelpazesindeki 23 ülkeye ihraç ettiklerini bildirerek, şunları kaydetti:

"Şu an ki ciromuz yaklaşık olarak 40 milyon lirayı aştı. Bunun yüzde 70'ini ihracat kalemi oluşturuyor. Kapasitemizin yüzde 90'ını kullanıyoruz. Bu yetmiyor yeni yatırımlar yapacağız. Amacımız konsantre üretiminde en büyük olmak.

Kendi meyve bahçesini kuracak

Yılmaz, gelecekte meyveleri kendi bahçelerinde üretmek istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Kendi bahçelerimizi kurmayı hedefliyoruz. Kendi şeftali, narenciye bahçelerimizi oluşturacağız. 12 kişilik bir mühendis ekibimiz var. Bahçeler yine bu bölgede olacak. Belirli bir bölgede şeftali, belirli bir bölgede limon, bir bölgede de narenciye yetişecek. Bu alanlar bölgeye 30 ile 60 kilometre mesafelerde olacak. Amacımız konsantre üretiminde en büyük olmak. Gıdanın ilerlediği, büyüyebildiği, kendi ayakları üzerinde durabildiğini net bir şekilde görebilmek önümüzü açıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir