Limak, Italcementi'nin varlıklarıyla batıya kayıyor

Limak Holding, Italcementi'nin Türkiye'deki bazı varlıklarını satın almak üzere anlaşmaya vardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Limak Holding, Italcementi'nin Türkiye'deki faaliyetlerini yürüttüğü Set Grup Holding ve holdingin Afyon Çimento dışındaki iştiraklerini, borç ve nakitten ari olarak 290 milyon Euro'ya satın alacak.

Limak Holding'ten yapılan açıklamada, Limak Holding ile Italcementi'nin alt kuruluşu olan Ciment Français arasında Ankara, Balıkesir ve Trakya'da 3 çimento fabrikası, Ambarlı öğütme tesisi ve çeşitli bölgelerdeki 13 hazır beton tesisini kapsayan satış sürecinin, Rekabet Kurulu'nun da onayı doğrultusunda 2011 yılı ikinci çeyreği içerisinde sonuçlandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

İnşaat, turizm, enerji, çimento, gıda ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren Limak Holding'in, Ciment Français'e ait Set Grup Holding ve iştiraklerini (Afyon Çimento hariç) borçtan ve nakitten ari olarak 290 milyon Euroya satın alma konusunda anlaşmaya vardığı kaydedildi.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, Limak'ın çimento sektöründeki tüm fabrikalarının Doğu ve Güneydoğu'da bulunduğunu dile getirerek, "Yeni satın almayla birlikte Batı bölgelerine de açılmayı hedefliyoruz. Böylece İstanbul ve Ankara gibi büyük metropollerin yanı sıra Balıkesir ve Ambarlı tesisleriyle yurt dışına ihracat imkanı sağlamış olacağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir