Lodos Marmara'yı etkisi altına aldı, ulaşım durdu!

Hızı zaman zaman saatte 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos nedeniyle, İDO ve BUDO seferleri ile Atatürk Havalimanı'ndan Ankara, Antalya, Budapeşte, Zagreb ile Tel Aviv'e yapılması planlanan karşılıklı seferler iptal edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akdeniz'den Marmara'ya taşınan şiddetli lodos, özellikle İstanbul ve çevresinde etkisini her geçen dakika artırıyor. Marmara Denizi’nde etkili olan ve hızı zaman zaman saatte 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos nedeniyle İDO ve BUDO’nun Yalova, Bandırma ve Bursa’dan İstanbul’a yapılacak seferleri ile Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri iptal edildi. Şiddetli lodos, deniz seferlerinin ardından hava ulaşımını da vurdu.Atatürk Havalimanı'nda bugün beklenen kuvvetli lodos nedeniyle bazı seferler iptal edildi.

Sıcaklıklarda 14 derecelik düşüşler görülecek

Balkanlar’dan gelen soğuk havanın etkisiyle yılın son günü ile 2015'in ilk günlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek, sıcaklıklarda 14 dereceye varan düşüşler görülecek. Fırtınanın hızı saatte 80 km'yi bulacak.

Meteorolojiden fırtına uyarısı!

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de tam fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren 2 Ocak'a kadar Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde tam fırtına görülecek.

Ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İşte şiddetli lodosun vurduğu deniz ve hava ulaşımı seferleri:

Atatürk Havalimanı'nda bugün beklenen kuvvetli lodos nedeniyle bazı seferler iptal edildi.

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndan Ankara, Antalya, Budapeşte, Zagreb ile Tel Aviv'e yapılması planlanan karşılıklı seferlerin iptal edildiği belirtildi. 

BUDO'dan sefer iptalleri:

BUDO'dan yapılan açıklamaya göre, 07.00 Mudanya-İstanbul ve 08.00 İstanbul-Mudanya seferleri hava muhalefeti nedeniyle yapılamadı. 

BUDO, 09.00'daki Mudanya-İstanbul, 09.30'daki Armutlu-İstanbul ve 10.45'teki İstanbul-Mudanya seferlerini de iptal etti.  

siddetli_lodos.jpg

İDO deniz otobüsü seferlerini iptal etti

İDO da 07.00 ile 07.15 Yalova-Pendik, 07.00 Pendik-Yalova, 07.30 Bursa-Yenikapı, 07.30 Bandırma-Yenikapı, 08.00 Bursa/Armutlu-Yenikapı/Kadıköy deniz otobüsü seferlerini gerçekleştiremedi.

Ayrıca İDO, 08.15'deki Yenikapı-Yalova, Pendik-Yalova ve Yalova-Pendik ile 09.00'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 10.30'daki Bursa-Yenikapı/Kadıköy ve 18.30'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferlerinin de iptal edildiğini duyurdu.  

Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri de iptal

Hava muhalefeti nedeniyle Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri de iptal edildi.

 Rüzgar saatte 40 kilometreyi buldu

Öte yandan, sabahın erken saatlerinde hızı zaman zaman saatte 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Bakırköy, Zeytinburnu ve Fatih ilçelerinde yüksekliği 2 metreyi bulan dalgalar sahil şeridini dövdü. Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar devrildi.

Çanakkale'de araba vapuru seferleri yeniden başladı

Çanakkale'deki kuvvetli lodos nedeniyle durdurulan Gelibolu-Lapseki hattındaki araba vapuru seferleri yeniden başlatıldı.  

Alınan bilgiye göre, rüzgarın hızını azaltmasının ardından her iki ilçede iskelelerde bulunan araba vapurları yeniden araç ve yolcu taşımacılığına başladı. Çanakkale Boğazı'ndan geçen transit gemilere sunulan pilotaj hizmetine yeniden başlandı. Öte yandan, "Gökçeada-1" feribotunun saat 19.00'da Çanakkale'den Gökçeada'ya sefer yapacağı bildirildi. canakkale_lodos.jpg

Sarıçay'da bağlı bulunan bazı balıkçı teknelerinin kuvvetli rüzgar nedeniyle halatları koptu. Teknelerin tekrar yerine bağlanması için itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Bu sırada birçok balıkçı teknesinde hasar oluştu.  

Çanakkale Boğazı'ndan geçen transit gemilere sunulan pilotaj hizmeti de geçici olarak durduruldu. Boğazdaki deniz ulaşımı Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbayır arasındaki araba vapuru ve feribot seferleriyle sürdürülüyor.  


Üst geçidin korkulukları uçtu

Söğütlüçeşme Caddesi'nin üzerinden geçen tren yolu üst geçidinin korkulukları, şiddetli rüzgar nedeniyle yerinden çıkarak yola düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken üst geçidin altında Sakıp Bumin Aslantürk'e ait park halindeki 34 UE 8185 plakalı araç kısmen zarar gördü. 

Söğütlüçeşme Caddesi güvenlik şeridi çekilerek iki yönlü trafiğe kapatılırken, üst geçidin altından geçişlere izin verilmedi. Üst geçitten düşen korkuluk ise, belediye ekipleri ve iş makineleri yardımıyla yoldan kaldırıldı. Ekipler üst geçitteki diğer korkulukların düşmemesi için önlem aldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir