Lodos yaşamı olumsuz etkiledi

Marmara ve Ege'de saatteki hızı 60 km'ye ulaşan kuvvetli lodos hayatı felç etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Bursa'nın bazı bölgeleri ile Gökçeada'ya elektrik verilemezken, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada seferleri de iptal edildi. 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre lodos Marmara Bölgesi'nde gün boyunca etkili oldu.
Balıkesir'de saatte 70, Bursa'da ise 60 kilometre hıza ulaşan lodos, yaşamı olumsuz etkiledi.
Özellikle Bursa'da lodos nedeniyle kopan teller yüzünden bazı bölgelere öğle saatlerinden bu yana elektrik verilemediği öğrenildi.
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş yetkilileri, ekiplerin aralıksız çalıştığını, ancak lodosun çalışmaları olumsuz etkilediğini belirterek, arızaların en kısa sürede giderilerek sorun yaşanan bölgelere elektrik verileceğini kaydetti.
Adaya elektrik verilemiyor
 
Öte yandan Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, sabah saatlerinde itabaren adanın elektriğinin kesildiğini söyledi.
Kesintinin deniz altındaki enerji nakil kablolarının hasar görmesi nedeniyle olabileceğini ifade eden Atalay, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş (UEDAŞ) yetkilileri ile görüşme halinde olduklarını bildirdi.
Atalay, ellerinde 1,5 megavat gücünde jeneratör olduğunu bununla da ancak adanın üçte ikisine enerji verebileceklerini söyledi. 
Seferler iptal edildi
Çanakkale ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkililerinden alınan bilgiye göre şiddetli lodos nedeniyle Kapatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada feribot seferleri de iptal edildi.
Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu seferlerinin yapıldığını belirten yetkililer, rüzgarın etkisini kaybetmesinin ardından seferlerin normale döneceğini bildirdi.
Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte gün boyu etkili olan ve zaman zaman saatteki hızı 70 kilometrenin üzerine çıkan lodosun, akşam saatlerinde şiddetini azaltacağını kaydetti.
Kuvvetli lodos uyarısı
Bu arada Meteoroloji yetkilileri özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde gece boyunca etkili olacak lodos konusunda vatandaşları uyardı. 
Yetkililerden alınan bilgilere göre Ege ve Akdeniz’deki fırtına denizde dev dalgalara neden olurken, İstanbul'da geceye kadar sürecek.
İstanbul'da bugün orta şiddetli yarın ise kuvvetli yağmur yağacak. İstanbul’da hava yarın ise soğumaya başlayacak. Pazar ve sonraki günlerde ise 4-5 derecenin altına inecek.
Ankara'da da lodos akşam ve gece çok şiddetli esecek. Yarın başkentte kuvvetli yağmur var. Pazar ise hava soğuyacak ve sulu kar yağacak. 
İzmir'de saatteki hızı 80 km'yi bulacak lodos geceye kadar devam edecek. Özellikle iş çıkışında çok şiddetlenecek yağmur İzmirlilere zor anlar yaşatabilir. 
Antalya'da şiddetli yağmur bu gece yarısından yarına kadar yağacak. Kentte lodos yönlü fırtınanın hızı 120 km'yi bulabilir.
Bu konularda ilginizi çekebilir