Londra'da Emirates Kupası'na katılacak

Arsenal'ın ev sahipliğinde düzenlenecek turnuvada, Galatasaray'ın yanı sıra Porto ve Napoli mücadele edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

LONDRA - Turkcell Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, ağustos ayında İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek Emirates Kupası'na katılacak.

Arsenal'ın resmi internet sitesinde, 3-4 Ağustos'ta yapılacak sezon öncesi hazırlık turnuvasında, bu yıl Londra temsilcisinin yanı sıra Galatasaray, Portekiz'in Porto takımı ile İtalyan ekibi Napoli'nin mücadele edeceği belirtildi.

60 bin kişilik Emirates Stadı'nda 2007 yılından bu yana düzenlenen turnuvada, 2007, 2009 ve 2010 yıllarında Arsenal, 2008 yılında Hamburg ve 2011 yılında da New York Red Bulls takımları birinci oldu. Turnuva, geçen yıl Londra'da düzenlenen 2012 Olimpiyat Oyunları nedeniyle yapılmadı.

Turnuvanın ilk gününde yerel saatle 14.00'de Galatasaray ile Porto, saat 16.20'de ise Arsenal ile Napoli karşı karşıya gelecek. Pazar günü 14.00'de Napoli-Porto, 16.20'de de Arsenal-Galatasaray maçları gerçekleştirilecek.

Turnuvada takımlar galibiyet için 3, beraberlik için 1 puan alırken, atılan her gol için de ayrıca birer puan kazanacak. Arsenal-Galatasaray maçının ardından düzenlenecek törenle birinci olan takıma kupası takdim edilecek.