Lufthansa yolcuları, Türk meyvesi yiyecek

Antalyalı yaş meyve sebze üretici Güneşler Gıda, Alman Lufthansa Hava Yolları'nın catering firması ile ortaklık kurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Alman Lufthansa yolcu uçaklarında Türk sebze ve meyvesi dağıtılacak.

Antalyalı yaş meyve sebze üretici ve ihracatçısı Güneşler Gıda AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Güneş, yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük hava yolları şirketleri arasında yer alan Alman Lufthansa Hava Yolları'nın catering (yiyecek-içecek sağlama) firması ile ortaklık kurduklarını bildirdi. Görüşmelerin yaklaşık iki yıl sürdüğünü ve ortaklığın kurulduğunu kaydeden Güneş, Lufthansa Hava Yolları'nın yolcularına Türk meyve sebzesi yedireceklerini söyledi.

Lufthansa Hava Yolları'nın catering işlerini yapan LGS Sky Chiefs şirketi ile ortaklık kurarak Star Food Antalya AŞ'yi kurduklarını ifade eden Güneş, "Şirketin kuruluşu 10 Ağustos'ta tamamlandı. Bu yıl sonu itibariyle Organize Sanayi Bölgesindeki tesis üretime başlayacak. Yaklaşık 70 kişi istihdam edilecek. 2,5 milyon Euroluk yatırım ile doğranmış meyve ve sebzeler, Lufthansa'nın uçaklarında dağıtılacak"diye konuştu.

Doğranmış meyve sebze üretiminden sonra sandviç ve kek üretimi de yapacaklarını anlatan Güneş, üçüncü aşamada ise Lufthansa yolcuları için sıcak yemek üreteceklerini söyledi. Güneş, "Herhangi bir kimyasal karıştırılmadan, organik maddelerle takviye edilerek ürünlerin raf ömürleri uzatılacak, daha lezzetli hale getirilecek, dayanıklıları artırılarak farklı lezzetlerde ürünler üretilecek" dedi.

Hedef 15 milyon euroluk ihracat

Star Food Antalya AŞ Genel Müdürü Hasan Güneş de, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin metrakelik alanda fabrika kuracaklarını ve fabrikayı daha sonra büyüteceklerini bildirdi. Ortaklık sayesinde yılda 15 milyon Euroluk ihracat hedeflediklerini ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

"Lufthansa Hava Yolları catering şirketinin kendi müşteri portföyü var. Bizim ürettiğimiz doğranmış sebze ve meyvelerin hava limanlarında yüklemesi yapılacak. Yeni kurulacak fabrikada da sandviç, kek, meyve ve sebze salataları üretilecek. İkinci adımda Roma, Almanya ve Londra'ya ihracat yapılacak. Yılda yaklaşık 15 milyon Euroluk ihracat hedefimiz var.

İlk yılda iç piyasada da 15 milyon Euroluk satış hedefledik. Bu hedefler Antalya'ya inen 9 milyon yolcunun yüzde 70'ine hitap edecek ve Türkiye'deki ağırlık, hava yollarının yüzde 75 ihtiyacını da karşılayacak.

Almanya'nın Frankfurt Hava Limanı'na da Antalya'da hazırladığımız ürünleri göndereceğiz. Ürünlerimiz Lufthansa'nın Roma ve Londra merkezlerine gönderilecek ve oralardan ülke içinde dağılımı yapılacak. Bu ilk etapta 2,5 milyon Euroluk yatırım. Daha sonra ikinci ve üçüncü etapları devam edecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir