Lüks tüketim pazarı, yüzde 10 büyüyecek

Daha önce yüzde 8 büyüyeceği tahmin edilen lüks tüketim sektörü, Asya pazarının etkisiyle yüzde 10 büyüyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MİLANO - Lüks tüketim pazarı, bu yıl yüzde 10 oranında büyüyerek 191 milyar euroya ulaşacak.

Pazar araştırmaları yapan Bain&Company şirketinin İtalyan lüks mal üreticileri federasyonu Fondazione Altagamma için yaptığı bir araştırmaya göre, küresel ekonomik durumun zorluğuna karşın lüks tüketim sektörü iyi durumda ve başta Çin olmak üzere Asya pazarının etkisiyle sektörün bu yıl yüzde 10 oranında büyümesi bekleniyor.

Lüks tüketim sektörü geçen yıl yüzde 13 oranında büyüme kaydetmişti.

Şirket daha önce açıkladığı tahminlerinde, lüks tüketim pazarının bu yıl yüzde 8 büyüyeceğini öngörmüştü.

Araştırmaya göre, Çin, Hong Kong, Macao ve Tayvan'da sektörün bu yıl yüzde 29, Asya-Pasifik bölgesinde ise yüzde 25 oranında büyüme bekleniyor.

Küresel lüks tüketimin yüzde 20'den fazlasını oluşturan Çinli tüketicilerin bu yıl Çin, Hong Kong, Macao ve Tayvan'dan yaklaşık 23,5 milyar euro, bunun dışındaki bölgelerden ise 12 ila 15 milyar euro değerinde lüks tüketim malları alacağı tahmin ediliyor.

Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunami felaketinden olumsuz etkilenen Japonya pazarının ise bu yıl Euro karşısında değerlenen Yen'in etkisiyle yüzde 2 oranında büyüyeceği öngörülüyor.

Amerika kıtasında lüks tüketim pazarının bu yıl yüzde 8, Avrupa'da da yüzde 7 büyüyeceği tahmin edilen araştırmaya göre, sektörde en çok yüzde 18'le saat ve mücevher satışı artacak. Bunu, yüzde 13'le aksesuar takip edecek.

Lüks tüketim pazarında giyim eşyası satışlarının bu yıl yüzde 8, parfüm-kozmetik satışlarının ise yüzde 3 artacağı tahmin ediliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir