”Lüzumsuz gerginliklere yol açmamak gerekir”

Meclis Başkanı Şahin, Genel Kurulundaki görüşmelerinde zaman zaman tansiyonun yükselebildiğini bunun, işin tabiatı gereği olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde zaman zaman tansiyonun yükselebildiğini, ancak bunun, işin tabiatı gereği olduğunu belirterek, "Türkiye'nin, bizim hassasiyetlerimiz var. Parlamento'da tüm siyasi partilerin üstünde hassasiyetle durduğu konuları kaşımamak, lüzumsuz gerginliklere yol açmamak gerekir" dedi.

Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında TRT 32. Uluslararası Çocuk Şenliği nedeniyle Türkiye'de bulunan dünya çocuklarını kabul ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Stresli günler yaşıyoruz, çocuklarla moral buldunuz herhalde" sözleri üzerine Şahin, kabul ettiği çocukların, gelecekte ülkelerinin yöneticileri olacağını belirtti. Başkan Şahin, onların çocukluk döneminde Türkiye'ye gelmelerinin ve burada dostluklar kurmalarının, büyüdüklerinde asla unutamayacakları anıları oluşturacağını kaydetti.

"Anayasaya uygun bir yönetim sergilemeye gayret ediyorum"

TBMM Başkanı Şahin, "Birazdan kürsüye çıkacağım, buradan aldığım sinerjiyle bugün oturumları rahat yönetirim diye düşünüyorum" dedi.

Genel Kurul'un dünkü oturumlarının gergin ve uzun geçtiği anımsatılarak, "Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorulması üzerine Şahin, şöyle konuştu:

"Benim Meclis Başkanı olarak Genel Kurul kararını uygulamanın dışında bir fonksiyonum yok. Genel Kurul bir karar aldı, her gün kaç madde görüşülecek bunlar belli. Bunlar bitene kadar Genel Kurulun kararını uygulamak durumundayım. İçtüzüğe, Anayasaya uygun bir yönetim sergilemeye gayret ediyorum. Zaman zaman tansiyon yükselebiliyor ama bu işin tabiatı gereğidir, fazla büyütmemek lazım. Ama Türkiye'nin, bizim hassasiyetlerimiz var. Parlamento'da tüm siyasi partilerin üstünde hassasiyetle durduğu konuları kaşımamak, lüzumsuz gerginliklere yol açmamak gerekir. Bazen lüzumsuz gerginliklere yol açar, farklı tepkiler olur düşüncesiyle müdahale ederek, onların hissiyatına tercüman oluyorum, çıkışımın da nedeni oydu ki daha fazlası olmasın, daha fazla ileriye gidilmesin diye."

TBMM Başkanı Şahin, "Sağduyu çağrısını bir kez daha tekrarlamak ister misiniz?" sorusuna, "Bunu her zaman söylüyorum, dün akşam yine söyledim. Bizi televizyonları başında halkımız izliyor. Nihayet, halkın içinden gelmiş 550 tane milletvekilidir. Biz, sözlerimizle davranışlarımızla bizleri izleyen vatandaşlarımıza, özellikle çocuklarımıza, yavrularımıza iyi örnek olmak durumundayız" yanıtını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir