LYS heyecanının ilk günü tamamlandı

Üniversiteye girişteki ikinci aşama sınavı LYS'nin bugün iki oturumu gerçekleştirildi, LYS-4 ise yarın yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları Matematik Sınavı (LYS-1) ile Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) yapıldı.

LYS-1, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Sınava 624 bin 48 aday katıldı.

Tek oturumda uygulanan sınav, 120 dakika sürdü. Sınavda Matematik ve Geometri testleri yer aldı. Matematik testinde 50 soru için 75 dakika; geometri testinde ise 30 soru için 45 dakika süre verildi.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.

Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete dahi gitmek için salondan çıkmalarına izin verilmedi.

LYS-4 yarın

Yarın ise Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) yapılacak. Sınav, saat 10.00'da başlayacak. 377 bin 128 adayın katılacağı sınav, 135 dakika sürecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir