Mahsur kalan dağcılara ulaşıldı

İzmir Ödemiş'te yoğun tipi nedeniyle Bozdağ'da mahsur kalan 19 dağcıya, yaklaşık 15 saat sonra ulaşıldığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yoğun tipi nedeniyle Bozdağ'da mahsur kalan 19 dağcıya, yaklaşık 15 saat sonra ulaşıldığı bildirildi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kurtarma ekiplerinden bir grup, mahsur kalan 19 arkadaşlarımızla mülaki oldu ve buluştu" ifadesini kullandı.

İlk olarak ekiplerin çıplak gözle yaptıkları incelemede, dağcıların genel durumlarının iyi olduğunu gördüklerini bildirdiklerini anlatan Toprak, şunları söyledi:

"Biraz önce ilave ekip çıkardık. Bizim daha önce giden 5 arkadaşımız vardı. Onlar yaklaşık 8 saat yukarıda kaldı. Onlar donma tehlikesiyle geri geldiler ama onlar geldiği sırada AKUT ilave 4 kişilik, AFAD da ilave 3 kişilik ekip gönderdi. Ardından sivil dağcı olarak 10 kişi ile 2 UMKE'den oluşan 12 kişi daha gönderdik.

Sağlık Bakanlığımızın paletli ambulansı var, o araçla 6 kişi, 6 kişilik de bir başka grup oluşturularak... 12 kişilik bir grup daha oluşturuldu. O ekiplerden biri ilk buluşmayı sağladı. En son giden 13 kişilik bir grup daha var. Tüm organizeyi yapmış durumdayız. Oradaki arkadaşların stabil durumunu sağlayıp, belli duruma getirdikten sonra aşağıya getirmeye çalışacağız. Hazır bekliyoruz."

68-002.jpg

Vali Toprak, "geçmiş olsun" temennisinde bulunarak, "Bu olay, sağ salim gelmeleriyle sonuçlansın. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanımızla görüştüm. Helikopter, uçak veya diğer ekiplerin organize olması konusunda gerekli talimatlar verildi. Sıkıntımız helikopterlerin uçuşa engel bir havayla karşılaşması. Şu anki hava durumu oraya helikopter kaldırılmasına mutlak engel. Sonuç olarak her türlü tedbir düşünüldü, gereği yapıldı. Koordine içinde yukarıdaki 19 dağcımızı, kurtarmaya gidenlerle getireceğiz'' yorumunu yaptı.

Toprak, meteorolojiden yapılan uyarılara dikkat edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Dağa çıkacak arkadaşlar pikniğe gider gibi gitmemeli, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeli" dedi. 

Ödemiş ilçesinde, 19 dağcı yoğun tipi nedeniyle Bozdağ'da mahsur kalmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir