Mal varlığımı internette yayınlayacağım

Karayalçın "Sadece ailemin mal varlığını değil, belediye birimlerinin müdürlerinin de mal varlığını yayımlayacağım." dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, seçilmesi durumunda, kendisinin ve ailesinin mal varlığını belediyenin internet sitesinden yayımlayacağını söyledi.

Karayalçın, eski devlet bakanları, büyükelçiler ve bazı akademisyenlerin üyesi olduğu Milli Egemenlik Hareketi bürosunu ziyaret etti.

Ziyaretinde projelerini anlatan Karayalçın, "Ankara'nın olumsuzluklarını anlatmak istemiyorum. Zaten oy veren vermeyen herkes tepkili. Ancak, şunu söyleyebilirim, Ankara 15 yılda iddiasını ve itibarını kaybetti" dedi.

Öncelikli mühendislik projelerinin metro inşaatı ve Kızılırmak suyunun arıtılması için kurulacak tesis ile Gerede suyunu Ankara'ya getirmek için Işıklı Barajının yapımı olduğunu anlatan Karayalçın, sosyal projeleriyle de 25 bin kişiye istihdam, 90 bin aileye de hemşehrilik yardımı sağlayacaklarını söyledi.

Karayalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu vaatleri nedeniyle kendisini eleştirdiğini anımsatarak, "İstihdam için 180 milyon, 90 bin aileyi yoksulluk sınırının üzerine taşımak için de 350 milyon TL kaynağa ihtiyaç var. Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2009 yılı bütçesi 4.5 milyar dolar. Belediye şirketlerinin gelirinin de 1 milyar dolar civarında olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla 5.5 milyar dolarlık bir kaynak var. Biz bu projeler için bütçenin yüzde 10'u kadar kaynak kullanacağız. Bu son derece gerçekçi bir rakam" diye konuştu.

Vatandaşların belediyeye güvenmediklerini savunan Karayalçın, şunları kaydetti:

"İnsanlarda 'yolsuzluklar belediyelerde olur' düşüncesi hakim. Bazı belediyeler de buna katkıda bulunacak işler yapıyor. Bu nedenle belediyelerin denetlenmesi lazım. Belediye şirketlerinin denetlenmesi lazım. Mali müşavirlik odasına başvurup onların tayin edeceği bir şirket ile denetimi sağlayacağız. Bir de bireysel meydan okumada bulunayım. Belediye başkanı seçildiğim günden itibaren, kendimin, eşimin, oğlumun ve gelinimin mal varlığını belediyenin internet sitesinden yayımlayacağım. Sadece ailemin mal varlığını değil, belediye birimlerinin müdürlerinin de mal varlığını yayımlayacağım. İmar hakları ve durumlarını tüm sokaklar itibariyle anlaşılabilir bir Türkçe ile internet sitesinde sergileyeceğiz. Bu, ranta karşı müthiş bir hazırlık."