Malatya'ya bırakılan büyük miras: Turgut Özal Tıp Merkezi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA / Nida YANGÖZGÜL

malatya@dunya.com

Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir teknolojik ve mimari yapıya sahip olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, başta Malatya olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Ortadoğu ülkelerine ve hatta dünyaya ulaşıyor; bütün sağlık dallarında en üst düzeyde hizmet veren ülkenin en modern tıp merkezlerinden biri olarak çalışmalarını sürdürüyor.

8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, yaptırdığı ve ilimize bıraktığı önemli eserlerinden biri olan hastanenin bugün kimlere hayat verdiğini görseydi, kim bilir ne kadar mutlu olurdu. Donanımını ve ekibini sürekli geliştiren hastane yönetimi  her yeniliği yakından takip ederek hastalarına en iyi imkanları sunmak için tüm çaba ve gayretiyle çalışıyor. Son dönemlerde hastane olarak öne çıktığımız, adımızı dünyaya duyurduğumuz sağlık çalışmaları mevcut. Örneğin karaciğer naklinde dünyanın sayılı merkezlerinden birisiyiz. Burası, ülkenin birçok noktasından gelen hastalara umut ışığı oluyor ve onları yeniden hayat döndürecek başarılara imza atıyor. Bunun yanı sıra kemik iliği ve göz kornea nakillerinde sağladığı başarılarla birlikte kardiyoloji alanında uyguladığı başarılı tedavi yöntemleriyle yakın dönemde kalp ve böbrek nakilleri yapmayı da hedefliyor.

Bunun yanı sıra birçok hastalığın tedavisi, hasta yakınları tarafından gönül rahatlığı ile gerçekleştiriliyor. Gerek ilimizdeki, gerek çevre illerdeki hastalarımız burası sayesinde büyük şehirlere gitmek zorunda kalmıyor. Sonuçta oralara gitmek daha büyük maliyetlerin ortaya çıkmasına sebep ve bu merkez bu soruna da çözüm sunuyor. Bünyesinde bulundurduğu Kanser Tedavi Merkezi, Fizik Tedavi Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yanık Tedavi Merkezi, Nöroloji İnme Birimi, Manyetik Rezonans, Bilgisayarlı Tomogrofi, Anjio, Nükleer Tıp gibi birimleri ile hizmet sunuyor. Uluslar arası standartları örnek alıyor, dünyaca ünlü bilim adamlarının da katkıları ile hizmet kalitesini sürekli yükseltiyor.

Nano teknoloji gibi son teknolojiler kullanılarak üst düzey bilimsel araştırmalara imkan sağlıyor. Bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmayı sağlayan ve bilimsel çözümler bulmayı amaçlayan bir tıp merkezi olarak birçok konuda hastalara ve hasta yakınlarına en iyi sonuçları sunmak için araştırmalara ne kadar önem verdiğini yapılan çalışmalar ile ortaya koyuyor.

İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi, her zaman gelişmeyi ve değişimi amaçlayan bir ekiple çalışmalarına devam ederken, ilimizde böyle bir üniversitenin ve hastanenin olması da bizler için ayrı bir gurur kaynağı oluşturuyor. Gelişimeye, büyümeye açık bir il olarak İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nin bizim gelişimize ve değişimize büyük katkısı olacaktır.

Bu konularda ilginizi çekebilir