Maliye Bakanı Unakıtan Türkiye'ye döndü

ABD'de baypas ameliyatı geçiren Unakıtan, 1 hafta içinde mesaiye başlayacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - ABD'nin Cleveland kentinde baypas ameliyatı geçiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Allah kimseyi oralara muhtaç etmesin, böyle sıkıntılar göstermesin" dedi.

Maliye Bakanı Unakıtan, yurda dönüşü dolayısıyla Atatürk Havalimanı VIP salonunda, eşi Ahsen Unakıtan, torunları Taha ve Ömer, Maliye Bakanlığı MÜsteşarı Hasan Basri Aktan, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Eşi Nevval Güler ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Unakıtan burada yaptığı konuşmada, kendisini karşılayan herkese teşekkür ederek, ABD'ye tedavi için gittiğini, bu tedavi neticesinde baypas ameliyatı olması gerektiğinin söylendiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Ayın 16'sında bir ameliyat geçirdim. Bugüne kadar orada kontrollerde ve tetkiklerdeydim. Onlar bitti ve 'Türkiye'ye dönebilirsiniz' dediler. Bir gün bile beklemeden Türkiye'ye dönmüş bulunuyorum.

Hastalığım sırasında gerek ameliyattan önce, gerek ameliyattan sona bana bizzat telefon ederek yanımda olan bütün dostlarıma, çiçek göndererek beni hatırlayan bütün dostlarıma ve erişemediği halde dualarını gönden bütün sevenlere, dostlara, arkadaşlara çok teşekkür ediyorum."

Medyaya da teşekkür eden Unakıtan, medyanın gerekli ilgiyi fazlasıyla gösterdiğini, kaldığı hastanenin önüne geldiklerini, oradan canlı yayın yaptıklarını anlattı.

ABD'de iken Türk televizyonu izlemesinin de mümkün olduğunu ve sadece bir kanalı izleyebildiğini dile getiren Unakıtan, o kanaldan da olanları izleme fırsatı bulduğunu kaydetti. Unakıtan, "Bana dualarını esirgemeyen bütün sevdiklerime dostlarıma, halkımıza çok çok teşekkür ediyorum. Allah kimseyi oralara muhtaç etmesin, böyle sıkıntılar göstermesin ama o doktorları da başımızdan eksik etmesin diyorum" şeklinde konuştu.

"One Minute"

Unakıtan, oğlu Abdullah Unakıtan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki "One Minute" sözünü marka olarak tescil ettirmek için başvuruda bulunmasıyla ilgili, "Zannetmiyorum, yok öyle birşey..." dedi.Unakıtan, Atatürk Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, el atılması gereken birçok konu bulunduğunu ifade etti.

Unakıtan, "Bir hafta içerisinde başlarım herhalde... Çünkü kendimi iyi hissediyorum. Her gün biraz daha iyi oluyor. Hızlı bir iyileşme süreci oldu, ondan dolayı da çok memnunum ve Allah'a şükrediyorum" diye konuştu.

Ameliyat sırasında sıkıntıyı fazla çekmediğini, eşi ve çocuklarının çok çektiğini belirten Unakıtan, "Çünkü beni narkozla uyuttular. Ben hiçbir şeyi duymadım, görmedim de... Sonunda 'Beş tane damarın değişti' dediler" görüşünü dile getirdi.

Unakıtan krize ilişkin şöyle konuştu:

"Düşünün her gün bir şirket muazzam zararlar açıklıyor. AIG daha yeni muazzam bir zarar açıkladı, devlet de onu karşılayacağını söyledi. Obama büyük bir paket geçirdi. İşsizlik had safhada. İngiltere deseniz öyle. Almanya, Fransa deseniz, Japonya... Hepsi resesyona girmiş durumda. Dolayısıyla bu dünyanın krizi artık hep beraber bitmedikçe Türkiye'de de kolay kolay bitmez. Onu iyi hesaplamak lazım.

Bizde en azından batan banka yok. Onlarda 250 tane banka batmış. Şimdi bankalara dayanma testi yapıyorlar. Teste dayanıksız çıkanlara herhalde bir şey düşünecekler. Dünya ekonomisi şu anda hasta. By-pass olacak durumu da yok. Ona başka bir tedavi uygulamak icap ediyor. Ama tabii bizi Türkiye ilgilendirir. Türkiye ile ilgili de özel tedbirler şimdiye kadar aldık, bundan sonra da almaya devam edeceğiz."

Unakıtan, birkaç gün İstanbul'da olacağını, daha sonra Ankara'ya gideceğini bildirdi.