Marmara'da sıcaklık düşüyor

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar 3 ila 6 derece düşüş gösterirken, yer yer sağanak yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Bingöl, Muş ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, İzmir'in iç kesimleri, Manisa, Kütahya, Antalya'nın iç kesimleri, Yozgat, Giresun, Adana'nın kuzeyi ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Marmara ve Batı Karadeniz'de 3 il 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, gece saatlerinde Kıyı Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzey, iç ve batı kesimlerde kuvvetli olarak esecek.

Kuvvetli yağış

Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, İzmir'in iç kesimleri, Manisa, Kütahya, Antalya'nın iç kesimleri, Yozgat, Giresun, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Kuvvetli rüzgar

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı da geldi:

“Rüzgarın; kuzey, iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos), gece saatlerinde Kıyı Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (13)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (13)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(19)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(17)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (19)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu. (15)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (3)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu. (10)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar doğusunda (Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya) kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Trakya'da yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir'in iç kesimleri, Manisa ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın iç kesimleri ile gece saatlerinde Adana'nın kuzeyi ve K.Maraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Ankara'nın kuzeyi ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara ve Çankırı, zamanla Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in, zamanla Artvin hariç bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Gümüşhane ve Bayburt'un yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı ile Erzurum, Muş ve Bingöl, gece saatlerinde Bitlis çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, gece saatlerinden itibaren Erzincan, Erzurum, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Adıyaman çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.