Marmara'da sıcaklıklar düşüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA –Sabah ve öğle saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları, akşam ve gece saatlerinde Marmara geneli ile İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Düzce çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklıklar ise iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, Marmara'da 2 ila 4 derece azalacak. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, sabah ve öğle saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarının, akşam ve gece saatlerinde Marmara geneli ile İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
 
Hava sıcaklığının, iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, Marmara'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin edilirken, rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak esecek. 
 
Çığ tehlikesi
Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesi ve yurt genelinde beklenen hissedilir derecedeki sıcaklık artışı sebebiyle yerde kar örtüsünün olduğu iç bölgelerde yaşanabilecek ani kar erimelerine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. 
 
Bazı illerde hava durumu
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. (14) 
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. (17) 
İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı ilçeleri, öğleden sonra il geneli aralıklı sağanak yağışlı. (17) 
ADANA: Az bulutlu. (23) 
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (19) 
SAMSUN: Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. (15) 
ERZURUM: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (1) 
VAN: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (6) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. (16) 
 
Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları ile akşam ve gece saatlerinde İzmir, Aydın, Manisa ve Kütahya çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği öngörülüyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Düzce, gece saatlerinde Zonguldak, Bartın, Bolu ve Düzce çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde Samsun çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.