Marmarabirlik, Avrupa'ya ihracatını 6 bin tona çıkartacak

Şirket, bu yıl birlik bünyesinde yapılan ihracat miktarını 21 milyon dolar olarak hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BANDIRMA -  Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Avrupa'da pazar payını artırmayı hedefliyor.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılda 4 bin ton olan zeytin ihracatını önümüzdeki günlerde başlayacak olan reklam destekli kampanyayla 6 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Geçen yıl birlik bünyesinde yapılan ihracat miktarının yaklaşık 17 milyon dolar olduğunu belirten Taviloğlu, bu yıl hedefledikleri ihracatın ise 21 milyon dolar olduğunu kaydetti.
Taviloğlu, birlik olarak 2010 yılında Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Irak pazarlarına da açılmayı hedeflediklerini dile getirerek, bu kapsamda görüşmelerin aralıksız olarak devam ettiğini bildirdi.
Bu pazarlara Gemlik tipi salamura zeytinle girmeyi hedeflediklerini ifade eden Taviloğlu, şöyle konuştu:
"Tek endişemiz dünyada etkisini gösteren kriz sonrasında üreticilerin daha ekonomik olan küçük taneli zeytine yönelmeleridir. Birliğimizin stoklarında ise iri taneli zeytin bulunmaktadır. Bu stokların tükenmesi ve bahse konu pazarlara girebilmek için birlik olarak özel fiyat uygulamasına geçilmesi yönünde karar aldık."
Taviloğlu, 25 Şubatta Gaziantep'te gerçekleştirilecek tarım fuarının birlikleri adına çok önemli olduğunu belirterek, bu fuara Orta Doğu ve Orta Asya'dan çok sayıda iş adamının katılmasının beklendiğini söyledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir