Marmarabirlik'ten peşin ödeme müjdesi

Marmarabirlik, 11 Aralık 2011 sonrası alacağı ürün bedellerini, belirlenen "avans fiyat" üzerinden peşin yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BURSA - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik), hava koşullarından dolayı ürünü kararmadan dalında buruşarak değer kaybeden zeytin üreticisine peşin ödeme müjdesi verdi.
11 Aralık 2011 sonrası alacağı ürün bedellerini, belirlenen "avans fiyat" üzerinden peşin yapacağını açıklayan birlik, daha önce alınan ve yüzde 60'ı ödenen ürün bedellerinin yüzde 40'ını ise 13 Ocak 2012'de ödeyecek.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yazılı açıklamasında, yönetim kurulu olarak üretici ortaklarının mağduriyetini göz önüne alarak ödeme planında değişiklik yaptıklarını bildirdi.
Asa, alım kampanyasının başladığı 17 Kasım 2011 tarihinden bu yana yaklaşık 31 milyon lira değerinde 14 bin 250 ton sofralık, 8 milyon lira değerinde de 6 bin 500 ton yağlık zeytin aldıklarını belirterek, "11 Aralık 2011 tarihine kadar aldığımız ürünün bedelinin yüzde 60'ını ödemiş bulunmaktayız. Geri kalan yüzde 40'ını da 13 Ocak 2012 tarihinde ödeyeceğiz" dedi.
Bu arada, Marmarabirlik'in TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda yaptığı sunumun ardından Bursa milletvekillerinin girişimleriyle zeytin üreticilerinin Ziraat ve Halk Bankalarıyla, tarım kredi kooperatiflerine olan kredi borçlarının ötelenmesine çalışıldığı bildirildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir