MB'den akademik çalışmalara yönelik yarışma

MB'nin Türkiye ekonomisi veya merkez bankacılığı konularındaki akademik çalışmaları desteklemek amacıyla başlattığı yarışma için başvurular başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Merkez Bankası tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesine Yönelik Yarışma" için başvurular başladı.

Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, yarışmanın Türkiye ekonomisi veya merkez bankacılığı konularındaki akademik çalışmaların desteklenmesini sağlamak ve bu çalışmalara daha geniş kesimlerin ulaşabilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlendiği kaydedildi.

Yarışmaya, 20 Şubat 2012 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar başvuru yapılabileceği bildirilen açıklamada, yarışmaya ilişkin "Başvuru Formu"na ve ayrıntılı bilgiye Merkez Bankası'nın internet sitesindeki "III. Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesine Yönelik Yarışma Duyurusu" bağlantısından ulaşılabileceği duyuruldu.

Yarışmanın kapsamı, katılım koşulları ve ödüller

Yarışmaya, dereceyi veren jüri tarafından kabul edilmiş doktora tezleri ile uluslararası hakemli dergilerde kabul edilmiş makaleler katılabilecek.

Yarışmaya katılacak çalışmaların, Türkiye ekonomisi veya merkez bankacılığı konularında ve Türkçe veya İngilizce dillerinde yazılmış olması gerekirken, doktora tezlerinin, yarışma duyurusunun yapıldığı tarihten en çok 3 yıl öncesine kadar doktora derecesini veren jüri tarafından kabul edilmiş olması şartı aranıyor.

Uluslararası hakemli dergilerde kabul edilmiş makalelerin, yarışma duyurusunun yapıldığı tarihten en çok 3 yıl önce yayımlanmış olması gerekiyor.

Merkez Bankası mensupları yarışmaya katılamayacak, bu yasak, ayrıca çalışmaların değerlendirme sürecinde görevli kişilerin eşleri ile ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımlarını da kapsayacak.

Değerlendirme sonucunda, ödül kazanan çalışmalar Merkez Bankası genel ağ sitesinde açıklanacak ve başvuru sahiplerine yazılı olarak bildirilecek.

Yarışmanın birincisine 10 bin lira, ikincisine 7 bin 500 lira, üçüncüsüne 5 bin lira, ayrıca, en fazla beş çalışmaya bin 500 lira akademik teşvik ödülü verilecek.

Ödüle değer görülen doktora tezleri, çalışma sahibinin onayı alınmak suretiyle Merkez Bankası tarafından yayımlanabilecek.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir