Meclis ara tatile girdi

Meclis, yerel seçimler nedeniyle 2-6 Mart tarihleri arasında toplanmayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis, Demokratikleşme Paketi'nin kabul edilmesinin ardından 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle ara tatile girdi.

Meclis Genel Kurulu'nda dün AK Parti'nin kabul edilen grup önerisiyle Genel Kurul 2 Mart Pazar, 3 Mart Pazartesi, 4 Mart Salı, 5 Mart Çarşamba ve 6 Mart Perşembe günü toplanmayacak.

Kabul edilen Danışma Kurulunun önerisiyle de 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle TBMM çalışmalarına 11 Mart Salı gününden başlamak üzere 15 gün ara verilecek.

TBMM İçtüzüğüne göre "araverme" Türkiye Büyük Millet Meclisinin onbeş günü geçmemek üzere çalışmalarını ertelemesi şeklinde oluyor. Türkiye Büyük Millet Meclisinin araverme kararı alması, Danışma Kurulunun bu konudaki görüşü alındıktan sonra teklifin Genel Kurulca oylanması suretiyle gerçekleşiyor.

Meclis'in yerel seçimler için tatile girmesiyle birlikte liderler meydanlara inecek, vekiller de seçim bölgelerinde olacak.
Seçim çalışmaları nedeniyle siyasetin nabzı meydanlarda yapılacak olan liderlerin mitinglerinde atacak.

Yerel seçim nedeniyle liderler adeta mitingden mitinge koşacak. Liderler bazen günde birkaç miting yapacak. Mitingler de bir anlamda liderlerin söz düellosuna dönüşecek. Liderler birbirlerine miting alanlarından yanıt verecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir