Meclis, bütçe maratonuyla yoğun geçecek

Genel Kurulda, 2016 yılı bütçesinin görüşmeleri sürecek. Partilerin, Meclis Başkanı Kahraman'ın Anayasa Mutabakat Komisyonuna katılmaları konusundaki mektubuna yanıt vermeleri bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meclis, 2016 yılı bütçe görüşmeleri nedeniyle yoğun bir haftaya giriyor. 

TBMM Genel Kurulu, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine hafta boyunca devam edecek. 

Genel Kurulda; bugün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı, 1 Mart Salı günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri ele alınacak. 

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçeleri 2 Mart Çarşamba günü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçeleri 3 Mart Perşembe günü, Milli Savunma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kurumlarının bütçeleri ise 4 Mart Cuma günü görüşülecek. 

Genel Kurul, bütçe mesaisini hafta sonu da sürdürecek. Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin bütçelerini 5 Mart Cumartesi günü, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gelir bütçesi ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın ilk 5 maddesini 6 Mart Pazar günü ele alacak. 

Yeni anayasa çalışmaları

Siyasi parti gruplarının, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasa çalışmalarını yürütmek üzere TBMM Anayasa Mutabakat Komisyonuna katılmaları yönündeki mektubuna bu hafta yanıt vermesi bekleniyor.

Mektuba şu ana kadar sadece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yanıt verirken, AK Parti, CHP ve HDP'nin de yanıtlarını yazılı olarak ileteceği ifade edildi. 

Araştırma Komisyonu çalışmalarını sürdürecek 

Mecliste, bütçe görüşmeleri nedeniyle siyasi partilerin grup toplantıları yapılmayacak, ihtisas komisyonları çalışmayacak.

Aile bütünlüğünün korunmasıyla ilgili Araştırma Komisyonu ise çalışmalarını sürdürecek. 

Komisyon; 2 Mart Çarşamba günü yapacağı toplantıda Adalet Bakanlığı temsilcilerini, 3 Mart Perşembe günü TÜİK, Kalkınma Bakanlığı ile Yargıtay, 4 Mart Cuma günü ise Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, RTÜK, TRT , Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Anadolu Ajansı temsilcilerini dinleyecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir