Meclis'te 'lastik ayakkabılı eylem'

Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerine, CHP'li Çam’ın lastik ayakkabılı eylemi damgasını vurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerine CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın lastik ayakkabılı eylemi damgasını vurdu.  

Genel Kurul’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçesi üzerindeki görüşmelerde CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “lastik ayakkabılı” eylem yaptı.

Çam, kürsüye elinde torbayla geldi. Çam’ın ayağındaki delikli lastik ayakkabı da dikkati çekti.

Bir eylemde bir vatandaşın elindeki pankarta işaret eden Çam, “Şu pankartı taşıyorlardı, ‘Bilal’e gemi emekliye kuş yemi’ yaşlı bir adamın birisi taşıyordu, ondan aldım” dedi.

Çam, söz konusu pankartı da Genel Kurul kürsüsünden gösterdi.

CHP'li Çam, delikli lastik ayakkabı giydi

İki fotoğraf gösteren Çam, “İki babadan bahsedeceğim” dedi.

Çam, ayağındaki delikli lastik ayakkabıyı çıkararak milletvekillerine göstererek, "Ermenek’te hayatını kaybeden işçilerden Tezcan Gökçe’nin babasının  gördüğünüz gibi ayağındaki lastik ayakkabı, işte benim ayağımdaki lastik ayakkabı, bu ayakkabılar, Recep Gökçe bu ayakkabıları giyiyor” dedi.

Çam kürsüdeki yeni lastik ayakkabıları da göstererek, “Devletimiz devreye giriyor, bu ayakkabıyı giyiyor” diyerek konuşmasına devam etti.

“Bir başka baba daha var” diyen Çam, elindeki diğer fotoğrafı göstererek, “Saraylarda oturan, bunun da oğlu var, bugüne kadar oğlunun ne iş yaptığını, nelerle geçindiğini, nerede para kazandığını, hangi işleri yaptığını çok fazla bilmiyoruz ama TAPE’lerden büyük paralar olduğunu da biliyoruz” dedi.

Ayakkabı kutusundaki euroları gösterdi

Kürsüde duran ayakkabı kutusundaki euroları gösteren Çam, “Ayakkabı kutularında euroları görüyoruz. İşte eurolar… Kömür ocakları kaçak, saray kaçak, Sayın Cumhurbaşkanı'nın Urla’daki villaları kaçak, batsın bu kaçak dünya” diye konuştu.

"Cellat" atışması 

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da, Çam’ın konuşma süresi bittiğinde mikrofonların kapandığında kullandığı bir cümleye itiraz ederek, “TBMM kürsüsünde iradesi tecelli eden topluma bu şekilde hakaret edilemez. Celladına aşık gibi bir ifadeyi hatip bu sözünü geri alsın, bu kürsüde toplum celladına aşık gibi bir ifade bu Meclis'e yakışan ifade değil” dedi.

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu da, “Ben duymadım, mikrofon kapandıktan sonra mı, tutanaklara bakacağım” dedi.

Mumcu daha sonra tutanaklara baktığını ifade ederek, “Sayın Çam, tutanaklar geldi, lütfen burada söylediğiniz sözü düzeltiniz, ben duymamıştım, 'toplum celladına aşıksa sorun yok' diyorsunuz” dedi.

Çam, “Konuşmam bitip teşekkür ettikten sonra ön sıralarda oturan Konya Milletvekili Sayın İlhan Yerlikaya bana seçimlerde görürsünüz anlamında söz söyledi. Ben de sorun seçim değil, ben de ikimiz arasında olan bir diyalogtan dolayı 'toplum celladına aşıksa sorun yok' demişim, ben bunu AKP’nin genelini kastederek söylemedim” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada kürsüye bilgisayarla geldi. Çelebi, bilgisayardan vatandaşların isteklerini dinletti. Çelebi’nin yakasındaki, “Asgari ücret 1800 net” yazan yaka kartı da dikkati çekti.

Görüşmelere “saray” tartışması damgasını vurdu

Meclis Genel Kurulu’nda Adalet Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın bütçesi üzerindeki görüşmelere “saray” tartışması damgasını vurdu.

Genel Kurul’da konuşan CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, “Siz kimi kandırdığınızı zannediyorsunuz, şeş kaza Osmanlı padişahları kalksa vallahi size Osmanlı tokadı atar ki o bin odalı sarayların mahsenlerine sığınmak zorunda kalırsınız. Diyanet İşleri Başkanı 1 milyon liraya altına araba aldırabiliyor. Sen bin odalı sarayda oturursan o da 1 milyonluk arabaya biner. Papa geldi Türkiye’ye neyle gezdi, 30 bin liralık arabayla… Seçimde bu halk size Osmanlı tokadı atacak” diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir