Meclis'te bütçe maratonu başlıyor

Meclis'te "bütçe maratonu" pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlangıç alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile geçen hafta çalışmayan Meclis, bu hafta yoğun bir gündemle mesaisine başlayacak. Meclis'te "bütçe maratonu" Pazartesi  günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlayacak.  Genel Kurul'da ise İstanbul'da Tahkim Merkezi'nin kurulmasını öngören düzenleme var.

Meclis'te 3 Kasım Plan Bütçe Komisyonu'nda 2015 Mali Yılı Bütçe görüşmelerinin ilk maratonu komisyonda başlıyor. Komisyon ilk gününde Bütçe ve Kesinhesap Kanunu Tasarılarının Geneli ile Sayıştay Tezkereleri  üzerindeki görüşmelerle başlayacak. Salı günü ise Türkiye Büyük Millet Meclis'i, Cumhurbaşkanlığı , Kamu Denetçiliği Kurumu ve Başbakanlık kesin hesap bütçeleri görüşülecek. Aynı gün Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı,  Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği , Diyanet İşleri Başkanlığı,  Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye İnsan Hakları Kurumu bütçelerinin görüşmeleri ile devam edecek.

Bu hafta ilgili bakanlıkların ve kurumların bütçe görüşmeleri ise şöyle:

5 Kasım Çarşamba günü , Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı,  Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı,  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu,  Atatürk Araştırma Merkezi , Atatürk Kültür Merkezi,  Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Basın – Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü,  Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve  Tanıtma Fonu Kurulu Sekreterliği bütçeleri ele alınacak.

6 Kasım Perşembe günü ise Hazine Müsteşarlığı,  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken, 7 Kasım Cuma ise  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülecek.  Aynı gün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri ele alınacak.

İstanbul'a Tahkim Merkezi kuruluyor

Bu hafta TBMM Genel Kurulu'nun gündeminde ise İstanbul'a Tahkim Merkezi'nin kurulmasını öngören düzenleme var. Tasarı ile yabancılık unsuru taşıyanlar da dâhil olmak üzere uyuşmazlıkların tahkim veya alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlamak üzere İstanbul Tahkim Merkezinin kurulması ile Merkezin teşkilat ve faaliyetlerine ilişkin usul ve esasların düzenlemesi öngörülüyor.

Salı günü yapılacak grup toplantılarında ise liderler gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklar.

Bu konularda ilginizi çekebilir