Meclis'te geçici bütçe görüşülecek

Geçici bütçenin, bu hafta Genel Kurul'dan geçirilmesi planlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meclis Genel Kurulu, geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısını görüşecek.

TBMM Genel Kurulu yeni hafta mesaisine 15 Aralık Salı günü başlayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Genel Kurul'da, milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlaması bekleniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı ise 16 Aralık Çarşamba günü Genel Kurul'a gelecek. Geçici bütçenin, bu hafta Genel Kurul'dan geçirilmesi planlanıyor.

Genel Kurul, Salı günü 15.00-19.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul, Çarşamba günü ise bir değişiklik olmaması durumunda bütçe görüşmeleri tamamlana kadar açık olacak. Geçici bütçe “kanun tasarısı” gibi görüşülecek.

Genel Kurulu bu hafta CHP'li Meclis Başkanvekili Akif Hamzeçebi ilk kez yönetecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 15 Aralık Salı günü, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

Anayasa Komisyonu ise gündemindeki konuları görüşmek üzere 16 Aralık Çarşamba günü toplanacak. 

Her hafta olduğu gibi bu hafta Salı günü de Meclis Grup Toplantılarına sahne olacak. AK Parti, CHP, HDP ve MHP'nin Grup Toplantılarında liderler gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.  

Bu konularda ilginizi çekebilir