Meclis'te gerginlik

TBMM Genel Kurulu'nda, geçen yıl trafik kazası geçiren kızı ve eşine sağlık hizmeti sunulmadığını ileri süren BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ arasında tartışma çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda, geçen yıl trafik kazası geçiren kızı ve eşine sağlık hizmeti sunulmadığını ileri süren BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile AK Parti Erzurum Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ arasında tartışma çıktı. 

Genel Kurul'da, 2014 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sürerken, salonun muhalefet kulisi çıkışında Özdal Üçer ile Recep Akdağ arasında tartışma yaşandı. Kavgayı araya giren diğer milletvekilleri önledi. 

"Yumruk atmadım"

BDP’li Üçer, yaşanan tartışmaya ilişkin "Yumruk atmadım. Çok terbiyesiz bir adam. 3 yaşındaki kızım trafik kazası geçirmişti. Doktora müdahale etmediğim halde ettiği bilgisini sızdırdı, kamuoyuna ettiğimi söylüyor. Terbiyesiz, maganda adam benimle ilgili çarpıtılmış bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Ben de o doktordan faşist yaklaşımından hesap soracağım" açıklamasında bulundu.

Eski Bakan Akdağ’ın tahrik edici bir tutumla Genel Kurul salonunda yanından geçtiğini iddia eden Üçer, ‘’Ben de kendisine kızıma, aileme ve eşime yaptığının ahını bulacağını söyledim. Aynısının onun ailesinin başına geldiğinde benim ne hissettiğimi anlayacağını söyledim. Anneme dua etmesini söyledim. Terbiyesizlik yaptı. Bana onun yüzünden siyasi linç uygulandı" dedi.

"Bana sizi de Başbakanı da o doktoru da vururdum dedi"

Kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Recep Akdağ ise, olayı şu şekilde anlattı: 

"Ben kulise doğru gelirken salonda Sırrı Süreyya Bey ile sohbet ediyordum. Daha sonra adını ifade ettiğiniz milletvekili (Özdal Üçer), biliyorsunuz Van'da doktora bir tokat atmıştı, 'Ben size beddua ediyorum. Çünkü çocuğum yaralandığı zaman, Van'da hastaneye götürdüğümde bir olay olmuştu. Siz de orada doktorun yanında durdunuz' anlamında bir şeyler söyledi. Ben de ona gayet kibarca dedim ki 'Beddua iki yönlüdür. Siz beddua ettiğinizde eğer haklıysanız bana gelir, haksızsanız size döner' 

Daha sonra o devam etti ve 'Annem size çok dua ediyor' dedi. Herhalde yaptığımız hayırlı hizmetlerden dolayı. 'Eğer böyle olmasaydı, ben sizi de Başbakanı da o doktoru da vururdum' dedi. Ben de 'Bu öyle kolay bir şey değil, bir insanı vurmak' dedim. Daha sonra yine gergin bir şekilde bir şeyler söylemeye devam etti. Ben normal yürüdüm kapıdan çıkmak üzere. Üzerime geldi, arkadaşları tuttular" 

Recep Akdağ, eski bir olayın neden gündeme geldiğine ilişkin soru üzerine, "Bilmiyorum. Sayın Milletvekili'nin ruhsal durumu ile psikolojik durumu ile alakalı bir durum olsa gerek" cevabını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir