Meclis'ten tas kebabı tarifi istedi

Silivri Cezaevi’ndeki yaşam koşullarını Meclis’e taşıyan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "Cezaevinde çıkan etsiz tas kebabının tarifi nedir? Cezaevinde kimi mahkumların tecrit edilmesi, kimilerinin de büyük koğuşlarda kalmasının mantıklı gerekçe

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





ANKARA -Silivri Cezaevi’ndeki yaşam koşullarını Meclis’e taşıyan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "Cezaevinde çıkan etsiz tas kebabının tarifi nedir? Cezaevinde kimi mahkumların tecrit edilmesi, kimilerinin de büyük koğuşlarda kalmasının mantıklı gerekçesi var mıdır?" diye sordu. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı’na, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

"İzmir Milletvekilimiz Sayın Mustafa Ali Balbay tutuklu olarak kaldığı Silivri Cezaevindeki yaşam koşulları ile ilgili bir mektup kaleme almıştır" diyen Dibek, Adalet Bakanı’na şu soruları yöneltti:
"Silivri Cezaevi inşa edilirken güvenlik kaygıları ile insan unsuru neden dikkate alınmamıştır?
Güvenlik gerekçesiyle cezaevleri yönetmeliğinde yer alan haftada 3 gün 10 saat 3 koğuşun buluşma hakkı engellenmektedir. Bu insan haklarına ve yönetmeliğe aykırı değil midir?
Suların açık kahverengi akmasının önüne neden geçilmemektedir? Neden sular haftada yalnızca 8 saat verilmektedir?
Cezaevinde toprak olmamasının nedeni nedir?
Tutuklu yargılanan onlarca yazar ve gazeteciye yalnızca haftada iki saat bilgisayar kullanma hakkı verilmesi doğru mudur?
İki cezaevine 1 doktor bakmaktadır. Birçok tutuklu ve hükümlü doktor hizmetinden gerektiğinde faydalanamamaktadır. Doktor sayısını artırmayı düşünmekte misiniz?
Silivri Cezaevlerinde toplam kaç tutuklu ve kaç hükümlü kalmaktadır?
Spor hakkının haftada 50 dakika olması ve ortak spora izin verilmemesinin nedeni nedir?
Yemeklerde bir öğünde ortalama kaç kilo et kullanılmaktadır?
Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve akşam yemeği kalori ortalamaları nedir?
Cezaevinde çıkan etsiz tas kebabının tarifi nedir?
Cezaevinde devam eden inşaatne zaman bitecektir?
Havalandırmaların çok küçük olması (Sayın Balbay’ın koğuşunda 5 adıma, 14 adım) ortasından kanalizasyon geçmesi ve havaların ısındığında kanalizasyonun kokması insan haklarına aykırı değil midir?
Cezaevinde kimi mahkumların tecrit edilmesi, kimilerinin de büyük koğuşlarda kalmasının mantıklı gerekçesi var mıdır?
Büyük koğuşlarda kalanların ortak yaşam alanları varken diğer mahkumların hücre ve koridordan oluşan bir yerden yaşamlarını idame ettirmesi insan haklarına aykırı değil midir?

İnşaat pislikleri dururken apar topar bir cezaevinden diğerine mahkumların nakledilmesinin mantıklı bir gerekçesi var mıdır?"
 

Bu konularda ilginizi çekebilir