Mehmetçik'ten eğitime destek

Mersin'de açılan Mehmetçik Dershanesi'ndeki 4 derslikte, bu yıl 22 okuldan 104 öğrenci eğitim gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MERSİN - Mersin'de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nca açılan "Mehmetçik Dershanesi"nde, bu yıl 22 okuldan 104 öğrenci eğitim gördü.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Albay Nejat Akgüner, Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi'nde hizmet veren dershane ile ilgili bilgilendirme toplantısında, eğitimde fırsat eşitliği bulamamış lise son sınıf öğrencilerinin üniversite sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nca Orduevi'nde düzenlenen kursların öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle kent merkezindeki Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi'nde verilmeye başlandığını hatırlatan Akgüner, "Modern eğitim araçları ile donatılmış 'Pirireis', 'Hızırreis', 'Kemalreis' ve 'Turgutreis' adları verilen 4 derslikte, bu yıl 22 okuldan 104 öğrenci eğitim gördü. Geçen yıl ekim ayında başlayan eğitimler, branşında uzman 6 öğretmen yedek subay ile bir sivil öğretmen tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca öğrenciler için ders kitapları da temin edildi" dedi.

Dershanede başarıyı en üst düzeye taşımak için farklı eğitim teknikleri uyguladıklarını ifade eden Akgüner, şöyle konuştu:

"Mehmetçik Dershanesi eğitim-öğretim faaliyetlerini önümüzdeki yıllarda da sürdürerek, belirlenen hedef doğrultusunda gençlere eğitim vermeye devam edilecek. Bu kapsamda önümüzdeki eğitim-öğretim yılında dershanede kurs görecek öğrencileri belirlemek maksadıyla çeşitli uygulamalar yapılacak. Bu konuda ön kayıtlar ve seviye tespit sınavı dershane öğretmenleri tarafından yapılacak."

Dersliklerin de gezildiği toplantıya Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik, lise müdürü Perihan Leventoğlu ve öğrenciler katıldı.