Menderes, Zorlu ve Polatkan için anma töreni düzenlendi

27 Mayıs Darbesi'nin ardından Yassıada yargılamaları sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan ölümlerinin 56. yılında törenle anıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 27 Mayıs Darbesi'nin ardından Yassıada yargılamaları sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın ölümlerinin 56. yılında Anıt Mezar'da düzenlenen törene katıldı.

Soylu burada, "Sıradan bir mezarlık bize sadece ölümü, hesap gününü ve dünyada nasıl yaşamamız gerektiğini hatırlatır. Ama burası bunun yanı sıra bir Türk siyasetçisinin ne uğruna mücadele ettiğini, karşısında kimlerin olduğunu, onların ne zaman ne yapacaklarını, milletin gücünün, milletin sevginin nelere kadir olduğunu ve daha birçok şey anlatır. Burası rehber gibidir, Türk siyasetinin kullanma kılavuzu gibidir." şeklinde konuştu.

27 Mayıs darbesiyle başbakan, dışişleri bakanı ve maliye bakanının Türkiye'nin iç ve dış siyasette büyümesini engellemek için idam edildiğini söyleyen Soylu, "Bugün ekonomimizi büyütmenin, sanayimizi geliştirmenin, dünya mazlumlarının umudu olmanın, yerli ve milli silahlarımızla terör örgütlerine dünyayı dar etmenin gururuyla buradayız. Kişi başına 10 bin dolar gelir seviyesi, 150 milyar lira ihracat, yüzde 5 büyüme ve dünyanın gelişmiş ülkelerinin homurdanmalarına rağmen 2019'da milli iradenin tam olarak hakim olacağı modern bir sisteme geçecek olmanın heyecanıyla buradayız." ifadelerini kullandı.