Merkel Türkiye'ye geliyor

Almanya Başbakanı, resmi ziyareti kapsamında Ankara'da temaslarda bulunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2 günlük resmi ziyaret için Berlin'den Ankara'ya hareket etti.

Göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ve çok sayıda iş adamıyla birlikte Türkiye'ye giden Merkel, bugün Anıtkabir'e çelenk koyacak ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek.

Merkel'in ziyareti öncesinde Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, "Süddeutsche Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada, Merkel'in Türkiye ile ilişkilere hiçbir yatırım yapmadığını ve Orta Doğu'da arabulucu rolünü geliştirmek amacıyla Türkiye'ye gittiğini savundu.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth da "Die Welt" gazetesine yaptığı açıklamada, Merkel'in, Almanya'daki herkesin başbakanı olduğunu söylediğini, ancak diğer yandan Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığını söyledi.

Roth, Südwestrundfunk (SWR) adlı radyoya yaptığı açıklamada da Merkel'in Türkiye'ye tam üyelik yerine yaptığı "imtiyazlı ortaklık" önerisinin büyük bir hata olduğunu, bunun Türkiye'yi bugüne kadar elde ettiğinin gerisine düşüreceğini belirterek, Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin her vesilede Türkiye'yi istemediklerini söylediğini ifade etti.

Roth, inandırıcı bir üyelik perspektifinin sunulmasıyla Türkiye'deki demokratikleşme sürecinin canlandırılacağını söyledi.

Devlet Bakanı Böhmer ise ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, Özdemir'in sözlerini "ucuz polemik" olarak nitelendirdi.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer de Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda hızlı bir şekilde karar verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir