Mermerler, Chery için Eskişehir'i inceledi

Türkiye'de kurulacak Chery Üretim Tesisi için yer arayışları sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Türkiye'de otomobil fabrikası kurmak için yer arayışı içinde olan Çin'in firması Chery'nin ana distribütörü Mermerler Holding AŞ yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çin otomobil markası Chery'nin ana distribütörü Mermerler Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye'de kurulması düşünülen Chery Otomobil Üretim Tesisi için incelemelerde bulunmak üzere kente geldiler.

Heyet, Vali Mehmet Kılıçlar'ı ziyaret ettikten sonra, OSB'yi ve yatırımın Eskişehir'de yapılması halinde Chery Otomobil Üretim Tesisi için tahsis edilmesi düşünülen alanı gezdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Defterdar İhsan Özbay ve Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir'in de katıldığı gezide konuşan Vali Kılıçlar, Eskişehir'in sanayi kenti olduğunu belirterek, Mermerler Holding'in kurmayı planladığı üretim tesisi için ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kılıçlar, tesisin OSB'nin doğusundaki 3 bin dönümlük Hazine arazisi üzerine kurulmasına karar verilmesi halinde bu arazinin hemen firmaya tahsis edilebileceğini ifade ederek, bu arazinin OSB'ye dahil edilerek yatırımcıya bedelsiz devredilebileceğini belirtti.

Mermerler Holding AŞ Başkanı Yüksel Mermer de Chery araçlarının tamamına yakınının Çin'de üretildiğini anlatarak, "Türkiye'de kurulacak Chery Üretim Tesisi, şirketin Avrupa'ya açılan kapısı olacak" dedi.

Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir de kendilerinden ücret talep edilmeyeceğini, fabrikanın kurulacağı araziyi demir yoluna bağlayacaklarını ve her türlü altyapı hizmetini vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir