Mersin'de selin faturası ağır oldu

Mersin’deki selde 2 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi ise kayboldu. 851 ev ve iş yeri zarar görürken, 7-8 bin kişi elektriksiz kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mersin’de günlük yaşamı felç eden selin bilançosu ağır oldu.

Mersin’de etkili olan sağanak yağış, sele neden oldu. Seller nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi ise kayboldu.

Selde 851 ev ve işyeri zarar görürken, 331 araç da sulardan etkilendi.

Yağışlar nedeniyle 22 gerilim hattı, 2 bin 357 traffo tahrip oldu. Bu nedenle 113 köy ve mahallede, 7-8 bin kişi elektriksiz kaldı.

"3 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Mersin'deki sel ile ilgili açıklamada bulundu.

Elvan, "Şu an itibarıyla 113 köyde veya mahallemizde yaklaşık 28 bin vatandaşımız elektrik alamamaktadır. 5 mahallemiz hariç diğer mahallerimizin elektrikleri aşağı yukarı 2-3 gün içerisinde temin edilecek. Elektrik verme imkanına kavuşacağız. 300'ün üzerinde personelle EnerjiSA da bu çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:  Maalesef 2 can kaybı yaşanmış olup, 3 kayıp vakası bulunmaktadır. Kaybolan bu 3 kişiye yönelik olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde Mersin ve Adana AFAD arama kurtarma ekipleriyle, emniyet ekipleri tarafından yoğun bir çalışma yürütülmektedir. Sahil Güvenliğimizin 3 botu ve 10 dalgıç adamıyla birlikte 30 personel, diğer taraftan AFAD ve emniyet müdürlüklerimiz de dahil ettiğimizde toplam 123 personel, kaybolan, şu ana kadar bulanamayan 3 kardeşimizi arama çalışmalarına devam ediyor."