Meslek birliklerinin başındaki "Türk" ifadesi kaldırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meslek birliklerinin başındaki "Türk", "Türkiye" ifadelerini Bakanlar Kurulu kararıyla kaldıracaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türk Tabipleri Birliği'nin kapısına kilit vurulmasını" istediğinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ben onu açıkladım. Bir defa onun başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey. Çünkü bunların milli, yerli, bu ülkenin şu anda yapmış olduğu vatanı korumayla ilgili mücadelede yanımızda yer alma diye bir durumları yok. Tam aksine karşımızda yer alma, teröristlere sahip çıkma, onlarla yandaş olma gibi bir durumları var. Ve bunları tamamen kaldırıp, sadece Türk Tabipler Birliği değil, her grup kendi oluşumunu yapar, faaliyetini gösterir. Aynı şekilde hukukçular kendi barolarını oluşturur, faaliyetini sürdürür. Ondan sonra da gelip oraya çöreklenme diye bir şey olmaz. Bakanlar Kurulu da gereken adımı atar."

"Üretebileceğimiz hiçbir ürünü dışarıdan almayacağız""Üretebileceğimiz hiçbir ürünü dışarıdan almayacağız"

"Canımı seve seve vermeye hazırım""Canımı seve seve vermeye hazırım"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir