Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

Yurdun büyük bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar devam edecek. Sıcaklık, batı ve güneydoğuda 3 ile 8 derece azalacak, Karadeniz'de ise artacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Meteoroloji  Genel Müdürlüğü Batı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. 

Meteorolojiden yapılan açıklamada, vatandaşlardan ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara ve Akdeniz bölge geneli, Kütahya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Eskişehir ile İzmir ve Aydın'ın doğu kesimlerinde, Tunceli, Bingöl, Muş, Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Mersin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 

Sıcaklık batıda azalacak, Karadeniz'de artacak

Hava sıcaklığının, batı ve güneydoğu kesimlerde 3 ile 8 derece azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 3 ile 5 derece artacağı tahmin ediliyor. 

Rüzgarın genellikle Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun iç ve batı kesimleri ile bu akşam saatlerinde Güneydoğu Anadolu'da kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren il geneli yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18) 
ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21) 
İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (19) 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (23) 
ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (20) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (19) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (19) 
DİYARBAKIR: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25) 

Bu konularda ilginizi çekebilir