Meteoroloji'den sis uyarısı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Türkiye’nin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu ve Şanlıurfa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcak hava ise yurt genelinde etkili olmaya devam edecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu ve Şanlıurfa çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığında, önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklık Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. 

Sis uyarısı
Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, deniz ve hava ulaşımında aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

Bazı illerde hava durumu

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Karadeniz kıyıları yer yer sisli. (23) 
ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı az bulutlu. (28) 
ADANA: Az bulutlu ve açık, saatlerinde yer yer hafif sisli. (32) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (34) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (19) 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (15) 
ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (18) 
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (27) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçecek. 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer hafif sis görülecek. 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey ve bölgenin doğusu yer yer parçalı bulutlu olacak. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Mardin, Batman, Siirt, Ş.Urfa ve Diyarbakır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.